Sony’den gürültü engelleyicili gerçek wireless kulaklık (WF-1000XM3)

Sony Apple’a rakip olarak yeni bir çift kablosuz kulak içi kulaklığını resmen tanıttı. Hali hazırdaki pazar için yepyeni bir seçenek olarak yerini alıyor. Tanıtımı yapılan WF-1000XM3 Ağustos ayında piyasaya sürülecek. Fiyatını oldukça pahalı olarak buluyoruz. Şöyle ki 229,99 $ fiyat etiketiyle Apple Airpod’ı bile geride bırakıyor.

Tasarım olarak kimine göre oldukça zorlayıcı bir model olsa da gerçek kablosuz kulaklıklarıyla yılların deneyimini ortaya koyuyor ve çarpıcı özellikler sunuyor. Diğer rakiplerinden bir adım öne çıkmak için HD gürültü önleyici teknolojisinin mimarı QN1e işlemcisini kullanıyor. Ortamdaki gürültünün bir kısmını yakalayabilecek bir çift sensör bulunuyor. Bu teknoloji ile daha az güç tüketip daha fazla gürültü önleyebileceklerini belirtiyorlar.

Ses kalitesi olarak Sony Dijital Ses Geliştirme Motoru HX kullanılıyor ve yüksek çözünürlüklü ses beklentilerine cevap vermeye hazırlanıyor.

Batarya ömrü konusu ele alındığında, gürültü önleme özelliği açıkken 6 saatlik bir performans vadediyor. Gürültü önleme özelliği kapatıldığında 2 saat daha fazla yani 8 saatlik bir dinleme imkanı sunacağını belirtiyor. Şarj çantası ile yaklaşık 3 kez şarj edilebilecek. Yaklaşık 10 dakikalık bir şarjla 90 dakikalık yani 1,5 saatlik bir dinleme imkanı elde edebileceksiniz.

Ağustos ayında 229,99 $ fiyatıyla Siyah ve Gümüş olarak 2 farklı renk seçeneğiyle raflarda yerini alacak. Apple’ın da yakın gelecekte Airpod’larda gürültü engelleyici bir sistem sunmayı planladığını da belirtelim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir