Sosyal Medya Hesaplarının Yedeklerini Nasıl Alırız?

Sosyal medya gün içerisinde en çok kullandığımız mecralardan birisi halini alması ile hayatımızda çok önemli bir yere sahip olmaya başladı. Yüklediğimiz fotoğraflar, anılar vb. gibi özel hayatımıza ilgili bilgileri kaybetmemiz bizi büyük bir üzüntü içine sokabilir. Bu nedenle sosyal medya hesaplarımızı yedekleyip bilgilerimizi koruma altına almalıyız. Bunun için sosyal medya hesaplarının yedeklerini nasıl alırız? Sorusuna cevap vermemiz gerekmektedir.

Yedekleme işlemi yapabilmenin henüz toplu bir şekilde yolu olmadığı için her sosyal medyayı ayrı ayrı yedeklememiz gerekmektedir. Bu yazıda en çok kullanılan sosyal medyalardan Facebook, Twitter ve instagram uygulamalarını mercek altına alacağım.

Facebook: hesabınıza giriş yapın, ayarlar bölümünden genel hesap ayarlarının altında “facebook verilerinin kopyasını indir” sekmesini açarak “arşivimi başlat” seçeneğine tıklayın açılan pencerede facebook şifrenizi girip tekrar arşivimi başlat yapıp yedeklemeye başlayabilirsiniz.

Twitter: Giriş yaptıktan sonra kendi resmimiz üzerine tıklayıp “ayarlar” bölümüne ulaşıyoruz. Ayarlar bölümünde karşınıza çıkan “hesap” kategorisine giriş yaparak açılan sayfadan “arşivi iste” adlı sekmeden twitter’a bir talep mektubu göndermiş oluyoruz

Twitter size en yakın zamanda talebiniz doğrultusunda bir e-mail dönüşü sağlayarak hesabınızı yedeklemenize yardımcı olacaktır.

İnstagram: instagram yedekleme için kendi profiliniz üzerinden değil destek sitesinden hizmet vermektedir. Bunun için” instaport.me” linkine giriş yapıp, açılan sayfada “sing in” kısmından profilimize girer gibi kullanıcı adı ve parolamızı giriyoruz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan seçeneklerin hepsini seçerek “start export” seçeneğine tıklıyoruz. Karşınıza çıkacak olan pencerede “download only” seçeneğine tıklayarak tüm bilgilerinizi bilgisayarınıza indirmeye başlıyorsunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir