Sosyal Medyada Çizilen Karizmanızı Nasıl Düzeltirsiniz?

Reel ilişkilerin rafa kaldırıldığı günümüzde; sosyal medya üzerinden tanınmak ve saygı görmek, üzerine uzun uzadıya konuşulacak bir mevzu haline dönüşmüş durumda.

Pek de kolay kazanılamayan , uzun uğraşlar sonucu elde edilen bu şöhretin korunması için gereken her şey yapılır. Bütün bunlara rağmen sayısı az olmayan iletişim kurduğumuz insanlar arasında zaman zaman karizmamızın çizildiği oluyor. Ve akla SOSYAL MEDYADA ÇİZİLEN KARİZMANIZI NASIL DÜZELTİRSİNİZ? sorusu geliyor.

Öncelikle karşılaşabileceğimiz olumsuzluklardan bahsedelim. Mesela bizden habersiz, bizim adımıza yapılan paylaşımlar; bu bir çocukluk fotoğrafı da olabilir, kimsenin bilmediği ve sakladığımız bir özelliğimizde. Böyle bir durumla karşılaştığımızda aklımıza “zaman her şeyin ilacıdır” cümlesi gelmeli ve derhal an ile savaşarak zamanın geçmesini sağlamaya çalışmalıyız. Ek olarak unutturacak nitelikte farklı paylaşımlarda yapabiliriz. Yani dikkatleri farklı bir noktaya çekmeye çalışmalıyız. Daha renkli bir fotoğraf, yazı…

Günümüzde o kadar ciddiye alınır oldu ki bu durum; kendisini yanlış tanıttılar diye düşünceleri değiştirme adına; yani çizilen karizmayı düzeltmek için yarışma programlarına bile çıkar oldu insanlar. Aslında şöyle bir şey de deneyebiliriz; içinde bulunduğumuz olumsuz durumun içine girmemize sebep olan bir şahıs ise ve biz bu şahısa ulaşabiliyorsak “tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ” metodunu kullanarak olayların akış yönünü değiştirebiliriz.

Biraz dikkat ve özveri ile sosyal medyadaki bağlantılarımızı kontrol altında tutmalıyız. İletişim kurduğumuz insanların özel günlerini atlamamalı, gönderilerine cevap vermeliyiz. İlgili olmalı, olabildiğince de kibar. Ki olası bir durumda aynı kibar yaklaşımları bizde görelim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir