Spotify CEO’su: Apple’ın müzik akış hizmeti sunacağını her zaman biliyorduk

Apple’ın yaptığı en yüksek satın almalardan olan Beats Elektronik haberinin ardındaki neden konuşuluyor. Son zamanlarda Apple haberlerinin gündemi bu satın alma üzerine. Çünkü neden satın aldığı net olarak bilinmiyor. Bunun üzerine de birçok kişi tahmin yürütüyor.

Satın almadaki kabul gören genel tahmin; Apple’ın kulaklık ve müzik akış sistemi üzerindeki etkinliğini artırmak istemesi. Sektörde birçok yeni kuruluş var ve gerçekten hepsi de dişli rakipler. Bu rakipler arasında liderliğinden olmak istemeyen ve müzik sektöründe daha başka adımlar hedefleyen Apple için çok değerli bir satın alma olduğu aşikar.

Geçtiğimiz gün Steve Jobs‘ın biyografi kitabı yazarı Walter Isaacson, farklı bir yaklaşımla satın almanın video ile ilgili olduğunu tahmin etmişti.

Spotify CEO Daniel Ek

Spotify müzik akış sisteminde lider konumda diyebiliriz. Hali hazırda 40 milyon aktif üyesi ve 10 milyon ödeme yapan kullanıcısı mevcut. Yani çok güçlü bir yapıda diyebiliriz. Beats Elektronik ise bu alana henüz çok yeni dahil olmuştu ve çeyrek milyondan az kullanıcıya sahip. Fakat Spotify’ın bu konuda 6 yıl deneyimi olduğunu unutmamak gerek.

Billboard, Spotify CEO‘su Daniel Ek ile röportaj yaptı ve beklenen Apple-Beats Elektronik satın alması hakkında sorular yöneltti. Özellikle bu anlaşmanın Spotify için ne anlama geldiği sorulduğunda; Daniel Ek, henüz gerçekleşmemiş söylentiler hakkında konuşmayı sevmediğini söylese de Apple’ın müzik akış hizmeti sunacağını çok önceden beridir tahmin ettiklerini vurguladı. Apple’ın bu sektöre girişiyle büyük bir rekabet ortamının doğacağını da ekledi.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir