Steve Jobs Müslüman Bir Babanın Oğlu!

American Online’nın (AOL) ‘Daily Finance’ adlı finans web sitesinin finans yazarı James Altucher, önceki gün sitede yer alan sohbetinde, çok fazla kişi tarafından bilinmeyen gerçeği paylaştı. Jobs, daha sonra politik bilim profesörü olan Suriyeli Müslüman Abdulfattah Jandali ile Joanne Simpson’un çocuğu olarak 1955 yılında dünyaya geldi. Ancak henüz üniversite öğrenimlerini sürdüren genç çift çocuğa bakamayacaklarını düşünerek, San Francisco’lu Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık olarak verdiler. Çift, Jobs’a ‘’Steven Paul’’ adını verdi. Steve Jobs’ın biyolojik anne ve babası daha sonraki yıllarda evlendiler ve bu evlilikten Jobs’ın biyolojik kızkardeşi ünlü romancı Mona Simpson dünyaya geldi. Steve Jobs, ünlü roman yazarı Simpson’un kız kardeşi olduğunu 1990’lı yıllara kadar bilmiyordu.

Steve Jobs Müslüman Bir babanın Oğlu

BİYOLOJİK AİLEYE ÜNİVERSİTE YALANI

James Altucher’in aktardığı bilgilere göre Jobs’ın gerçek anne ve babası, çocuklarını kendilerini üniversite mezunu diye tanıttıkları için Paul ve Clara Jobs çiftine evlatlık verdiler. Ancak, sonradan çiftin yalan söylediği ve annenin lise mezunu bile olmadığı ortaya çıktı. Çift evlatlık anlaşmasından vazgeçmek üzere iken evlat edinmek isteyen çiftin Steve’i üniversiteye gönderme sözü vermeleri üzerine evlatlık verildi. Ancak aile bu sözü de tutamadı. Steve Jobs, 1972 yılında kayıt olduğu Reed Üniversitesinde sadece bir dönem okuduktan sonra okulu bıraktı. Ancak bir bilgisayar kulübüne üye oldu ve Apple’a giden yol başlamış oldu.

Kendisi ile yapılan röportajda şimdilik tek dileğinin kendisi ile bir fincan kahve içmek olduğunu söyleyen baba ayrıca Suriyede büyüse bile oğlunun başarısından hiç bir şey kaybetmeksizin yine hayatına devam edeceğini belirtti.

Kaynak: NewYorkPost

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir