SubtleLock İle Kilitli Ekranınız Şenlensin

SubtleLock tweakı daha önceki sürümlerinde iOS cihazınızın kilitli ekranına minimal bir görünüm katan bir eklentiydi, iOS 8 sürümüyle de aynı şekilde bu geleneğini korumaya devam ediyor. Cihazınızın kilitli ekranını düzenlemek, fon, renk ve boyutlarını düzenlemenin yanı sıra saatin ve tarihin görünümünü kişiselleştirmenizi sağlayan bir tweak olan SubtleLock ile etkileyici bir duvar kâğıdı kullanarak cihazınıza çok şık bir görünüm katabilirsiniz. Özellikle SubtleLock elementlerini kullanarak bunu çok iyi uygulayabilirsiniz. SubtleLock for iOS 8 tweakını cihazınıza kurduktan sonra Ayarlardan uygulama görünüm ayarları menüsünden uygulamanın ayarlarına gidebilirsiniz. Orada standart uygulama kapatıcısının yanı sıra saat, slider ve diğer ayarların bulunduğu ayarları bulabilirsiniz.

SubtleLock-ayarlar

Geçmişte yapılan güncellemelerden farklı olarak tweakın iOS 8 sürümü tam fonksiyonlu çalışmıyor gibi olsa ve bazı ayarları uygularken bazı problemler yaşanıyor olsa da –örneğin ikili (dual) saat seçeneği altında ekranda anlık olarak iki tane saat gösterebilmenizi sağlayacağınız (bir ana bir de alternatif saat) mevcut. Farklı saat uygulaması olan ülkelerde geziler yapanlar için güzel bir uygulama fakat ayarları güncellediğinizde problem oluşuyor. Öte yandan respring yaptığınızda tweakın stabilitesinde sıkıntılar yaşanabiliyor.

Yukarıdaki videodan da görebileceğiniz üzere, SubtleLock tweakında kilitli ekranınızı kendinize göre kişiselleştirebileceğiniz birçok ayar mevcut fakat bu noktada tweakın tam verimle kullanılabilmesi için stabilitenin sağlanması gerekiyor. Büyük bir ihtimalle gelecek güncellemelerle bu da sağlanacaktır.

Tweakı kullanan iPhone 5S ve iPhone 6 kullanıcıları bu hataların meydana geldiğini belirtiyorlar fakat bunlara rağmen SubtleLock tweakını kullanmak istiyorsanız Cydia varsayılan repolarında bu tweakı bulmanız mümkün. Tweak şu an 1 dolar fiyatından satılmakta ve ykarıda da belirttiğimiz üzere güncellemelerin ardından iOS 8 tweak repertuvarınıza girmesi muhtemel olan eklentilerden bir tanesi olacak.

SubtleLock tweakı hakkındaki düşünceleriniz neler? Bu eklentiyi kullanmaya başladınız mı? Benzer problemleri siz de yaşıyor musunuz? Yorum kısmından bizlerle fikirlerinizi paylaşın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir