Tablet Pazarı’nda Apple %50 ile Lider

Her yıl yapılan çeşitli araştırmalar sonucu tablet pazarıyla alakalı olarak çeşitli veriler elimize ulaşmakta. Bu veriler genellikle 4 farklı çeyreğe bölünerek son tüketiciyle paylaşılmakta.2012 yılının 3. çeyreğini baz alarak yapılan araştırma IDC firması tarafından yayınlandı. 2011 ile 2012 verilerinin de karşılaştırıldığı bu araştırmada karşımıza çok ilginç sonuçlar çıktığını söyleyebiliriz.

Apple Tablet PC pazarında Yüzde 50 ile Lider

Başlıkta %50 ile lider olarak gördüğümüz Apple firmasının aslında %50’ye düştüğünü söylemek daha doğru olacaktır. Geçen sene, yani 2011 yılının 3. çeyreğinde %59,7 lik bir pazar payına sahip olan Apple, 2012 yılının 3. çeyreğinde %50,4’e kadar gerilemiş durumda.

Anlaşılan o ki, Apple piyasaya sürdüğü tablet oranındaki artışı satışlarına yansımamış durumda. IDC firmasının yapmış olduğu araştırmada Apple dışında dikkat çeken iki firma daha bulunmakta. Bunlardan birisi tahmin edebileceğiniz gibi Samsung firması, bir diğeri ise Asus firması. Samsung firması %325 gibi ciddi bir sıçramayla tablet pazarındaki payını %18,4’e yükseltmiş durumda. Dikkat çeken bir diğer firma olan Asus ise %242,9’lık pazar payı artışı sağlamış ve 2012 yılının 3. çeyreğindeki pazar payını %8,6’ya çıkarmış.

Tablet Pazarı 2012 3. Çeyrek Raporu

Bu araştırmaya göre tablet pazarının hızla genişlemesi ve teknolojinin ilerlemesiyle birlikte Samsung’un elindeki kozları doğru bir şekilde oynadığını söyleyebiliriz. Zira %325’lik ciddi bir artış oranı, her ne kadar Apple’ın pazar payına yaklaşamasada, bir nebze tedirgin edebilecek diyebiliriz. Bunu 2012’nin son çeyreğinde yapılacak araştırma sonucu ile daha net olarak görebiliriz.

Araştırmayı IDC websitesinden ingilizce olarak inceleyebilirsiniz. Biz size yardımcı olması bakımından, elmadoktoru.com olarak yapılan araştırmanın kısa bir özetini resim halinde ekliyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir