Tanıtım: Yeni iPad Air 2

Apple, merakla beklenen yeni medya tanıtımını Kaliforniya, Cupertino şehrindeki Town Hall kampüsünde dün itibariyle gerçekleştirdi ve iPad hikayesinin yeni ürünü olan iPad Air 2 modelini kullanıcılara tanıttı.

Beklendiği üzere yeni iPad Air 2 mevcut jenerasyon olan iPad Air modelinden daha ince ve tam da istediğimiz renkte. Yeni iPad Air 2, iPhone 5S ile hayatımıza giren altın renginde sunulacak.

iPad-Air-2-el

İnanılmaz bir kalınlığa sahip olan iPad Air 2, 6.1 mm kalınlığında yani iPad Air’den %18 oranında daha ince ve şu an şunu söylemek mümkün: “Dünyanın en ince tableti”. Parmak izi sensörü olarak bilinen Touch ID ile birlikte gelen iPad Air 2’de daha gelişmiş bir kamera, Apple Pay özelliği, daha hızlı işlemci ve çip ve daha fazlası mevcut. Hepsinin tanıtımını aşağıda okuyabilirsiniz.

Hücresel bağlantı bulunmayan sadece Wi-Fi bulunan iPad Air 2 modeli, 9.4 inç (240 mm)  yüksekliğinde, 6.6 mm inç (169.5 mm) genişliğinde ve 0.24 inç (6.1 mm) kalınlığında üretilmiş ve ağırlığı sadece 0.96 pound yani tam 437 gram. Wi-Fi + Hücresel versiyonu ise 0.98 pound yani 444 gram ağırlığında yani Wi-Fi modelinden 7 gram daha ağır.

ipad-air-2-yansıma-azalt

Yapılan açıklamada, cihazın daha önceki modellerinden daha ince olmasının sebebi optik sebepler olduğu belirtildi. Öyle ki ekran ile koruma camı arasındaki hava boşluğunun kaldırılmasıyla birlikte kalınlığın azaltılması sağlandı. Tamamen inceltilmiş olan cihazda, yansımayı engelleyici bir kaplama kullanılmış ki bu da yansıma olayını %56 oranında azaltmış. Apple, bu özelliğin daha önce hiçbir tablette yapılmadığını belirtiyor.

Bu arada, 9.7 inç boyutundaki Retina ekran 264 ppi 2048 x 1536 piksel çözünürlüğe sahip ki bu değerler Retina iPad’lerde de aynı. iPad Air 2 modelinde iPhone 6 modelleri gibi üç milyar transistor içeren A8X çip bulunmakta, bu da %40 oranında daha hızlı CPU ve 2.5 kat daha hızlı grafik performansına bir iPad Air 2’ye sahip olacağımız anlamına geliyor.

Yeni iPad Air 2’de 10 saatlik bir batarya, barometre sensörü ve Apple’ın M8 hareket sensörü mevcut ki bu özellikler iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinde de mevcuttu.

iPad Air 2 kamerasına göz attığımızda, arka tarafındaki iSight kamerasının 8 megapiksel olduğunu ve geniş açılı f/2.4 diyaframının bulunduğunu görüyoruz. Bu kamerayla 43 megapiksel panoramalar gibi harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kamerada hızlandırılmış çekim ve seri çekim destekleri de mevcut.

ipad-air-2-isight-camera

Şunu not olarak eklemekte fayda var, hızlandırılmış çekim, panorama ve ve seri çekim özellikleri bir iPad’de ilk defa bulunuyor.

Video özelliklerinde bakacak olursak, iPAD Air 2 ile saniyede 30 kare (30 fps) çekim yapabilen 1080p video desteğini yanı sıra yazılım kaynaklı video sabitleme özelliği mevcut. (iPhone 6, 60fps 1080p çekim özelliğine sahip.)

iPad için ilk defa gelen bir başka özellik ise 120 fps yavaş çekim modu. Yine bu mod iPhone 6’da da mevcut ve 240 fps olarak gelmişti.

Geliştirilmiş FaceTime kamerası (ön kamera) halen 1.2 megapiksel çözünürlüğe sahip fakat ark planda geliştirmeler yapılmış. Ön kamerada f/2.2 diyafram mevcut ve 720p HD video çekimine olanak sağlıyor ve HDR fotoğraf çekimi de yapabiliyoruz. iPad Air 2 ön kamerasında ayrıca geliştirilmiş yüz tanıma özelliği, seri çekim özelliği ve manuel pozlama ile zamanlayıcı modları da mevcut.

Son olarak, iPad Air 2’de iki mikrofoni Touch ID, Apple Pay (ödeme sistemi), daha hızlı 802.11ac Wi-Fi ve hücresel bağlantı için 150Mbps LTE bant mevcut.

ipad-air-2-touch-id

Merak edenler için söyleyelim, iPap Air 2, üzerinde iOS 8.1 sürümü yüklü olarak gelecek.

Gümüş rengi, Uzay Grisi ve altın renklerinde gelecek olan iPad air 2 Wi-Fi modeli 16 GB / 64 GB / 128 GB modelleri için sırayla 499$ / 599$ / ve 699$ olarak satışa sunulacak. Eğer hücresel bağlantıya sahip (sim kart takılabilir) iPap Air 2 modeline sahip olmak istiyorsanız ekstra 130$ ücret ödemeniz gerekiyor.

ipad-air-2-wifi-fiyat

iPad Air için ön siparişler bugün (17.10.2014) tarihi itibariyle başladı ve ilk kargolar 24.10.2014 tarihi itibariyle alıcılara yollanmaya başlayacak.

Görüldüğü üzere, yeni iPad Air 2 arkasında bir devrim hikâyesi barındırıyor.

Yorumlarınız bizim için önemli, sizce iPad Air 2 alınır mı? Siz iPad’inizi değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

Daha detaylı bilgi için bu linki kullanarak Apple sitesine bağlanabilir ve ürünü inceleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir