Tatil Yaklaşırken Seyahat Uygulamaları

Nisan ayına doğru gelirken bir çok insan artık yaz tatili için planlar yapmaya başlayacaktır. Tabii ki tatilde de iPhone yanımızdan ayrılmaz. Neden tatilimizi planlarken, tatil sırasında iPhone uygulamaları aracılığı ile bir takım avantajlar elde etmeyelm ki ? Tatil için yardımcı olabilecek bir kaç seyahat uygulamasını tanıtmaya çalışacağız. İşte sizlere birkaç seyahat uygulaması.

TaksimetreOffline Map

CepYol

Bilet almak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Yurtiçi ve yurtdışı 800’ün uzerinde havayolu firması ile dünyanın her yerine uçuş için bilet alabilirsiniz. Cepyol üzerinden, ayrıca 66 firmadan Turkiyenin heryerine otobüs bileti alabilirsiniz. Uygulama aynı zamanda kampanyalı uçak seferlerinden ve kampanyalı otobüs seferlerinden haberdar ediyor.

Haritam

Özellikle özel aracınız ile yapılan seyahatlerde en fazla ihtiyaç duyulan şeydir aslında harita. iPhone varsa artık yol haritası taşımanıza gerek yok. Karayolları Genel Müdürlüğü verileri ille hazırlanmış olan offline olarak kullanabileceğini Türkiye karayolları haritası sunmanın yanında, iller arası mesafeleri görme, sogulama, harita üzerinde büyütme-küçültme yapabilme şansı veriyor.

Uçuş Rehberi

Uygulama sadece sizin seyahatiniz sırasında yardımcı değil, aynı zamanda seyahetten gelen-giden yolcunuz varsa size yardımcı olabilecek bir uygulama. Türkiye’deki havayollarını içeren tüm yolcu uçağı trafiği ile ilgili anlık ve en güncel bilgileri alabilir, gideceğiniz yer ile ilgili hava durumuna bakabilirsiniz.Beklediğiniz veya bineceğiniz uçağın iniş veya kalkış saatini, varsa gecikme durumunun detaylarını, bavulunuzu alacağınız bantı görebilirsiniz.

Turistik tercüman

Anlaşmakta sıkıntı yaşadığınız bir ülkeye seyahate gidecekseniz bu uygulama telefonunuzda bulunmalı. Türkçe sözcükleri ve deyimleri 25 ayrı lisana tercüme edebilen resimli ve konuşan bir dil rehberidir. Kelimeleri gerektiğinde sesli olarak da tekrarlayarak o dili bilmeseniz de, yardımcı olabiliyor. 

Taksimetre

Bilmediğiniz bir bölgede taksi kullanacaksınız. Türkiye’nin bir çok ilinde yapacağınız taksi seyahatlerinin tutarlarını önceden öğrenebilir ve taksi duraklarını öğrenebilirsiniz. Gideceğiniz güzargahı işaretleyerek taksicinin sizi dolaştırıp dolaştırmadığını da kontrol edebilirsniz. Ödeyeceğiniz tutarı da bulabilirsiniz.

Vodafone Etrafımda Ne Var?

Gerçekten harika bir uygulama. ATM, restoran, hastane, durak ne ararsanız etrafınızda en yakınını sizin için bulup söylüyor. Aradığınız noktayı haritada üzerinde görüntüleyebilir ve telefon ile arayabilirsiniz. Müşterisi olduğunuz operatörün data tarifesi üzerinden ücretlendirilirileceğiniz unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir