Teknoloji Alanında En İyi Cümle Çeviri Sitesi Hangisi?

Hadi itiraf edelim; ne kadar İngilizce bildiğimizi iddia etsek de bazen tıkanıyoruz. Bilmediğimiz kalıplar, daha önce hiç görmediğimiz kelimeler ve mesleki terimler bir anda kabusumuz haline gelebiliyor. Ya da tüm özgüvenimizle iş görüşmesine gidiyoruz, niteliklerimizi anlatırken İngilizce ile ilgili hiçbir sorunumuz olmadığını söylüyoruz. Buraya kadar güzel ancak sıra yabancı müşterilerle konuşma kısmına gelince; ki getirmemek için elimizden geleni yapıyoruz, işte bu noktada özgüvenimiz bizi bir anda terk ediyor. Elbette eğitim sistemimizin hatası, pratik yapabilseydik zamanında, sonuç böyle olmazdı. Biz her zaman İngilizce sohbet etmeyi istedik ancak böyle bir imkanımız hiçbir zaman olmadı. Ne doğru kaynaklara erişimimiz vardı ne de düzenli İngilizce derslerini takip etme lüksümüz. Sonuna kadar da haklıyız, haklı mıyız? Evet haklıydık, en azından şimdiye kadar. Bundan sonra imkân kısıtlılığından ötürü İngilizce bilgimiz sınırlı kalmayacak. Türkçe İngilizce veya İngilizce Türkçe çeviri zorluğu mu? Zorluk mu? O da ne demek, deme noktasındayız. Nasıl mı? Tabii ki; www.ingiliceturkce.gen.tr sayesinde.

İngilizceturkce.gen.tr ile artık İngilizce diliyle aramızdaki buzlar eriyor. Aradığımız her kolaylık her imkan tek tık uzağımızda ve en güzeli de tek çatı altında. İngilizce sözlük mü lazım, İngilizce dersleri mi istiyoruz, telaffuz problemleri yaşıyoruz ve sesli çeviri olsa ne güzel olurdu mu diye düşünüyoruz, artık bunların hiç biri bizim için bir engel teşkil etmiyor.

www.ingilizceturkce.gen.tr sitesine girince ana sayfada; çeviri, İngilizce sözlük, İngilizce sohbet, İngilizce Dersleri ve Sesli Çeviri bölümleri bulunuyor. Her bir başlık altında yararlanabileceğimiz bir sürü hizmet bizleri bekliyor.

İngilizce ile ilgili problemlerimizin başında gramer eksikliklerimiz geliyor. Maalesef kullanılan zamanlar, cümlelerde zaman kullanım farklılıkları ve Türkçede olmayan zaman kavramları aklımızın bir hayli karışmasına neden oluyor. Ingilizceturkce.gen.tr adresine girerek İngilizce gramer konularındaki eksikliklerimizi gidermemizin önündeki tek engel bizleriz, yani artık bahane üretecek bir durumumuz da yok. Siteye girer girmez ana menüde İngilizce Dersleri göze çarpıyor. Sekmeye tıklandığında ise İngilizce gramer konu anlatımları ve örnekler karşımıza çıkıyor.

Elimizde İngilizce bir metin var fakat anlamını ve telaffuzunu bilmediğimiz kelimelerle dolu. Hemen www.ingilizceturkce.gen.tr adresine giriyoruz İngilizce sözlük kullanarak anlamını bilmediğimiz kelimeleri hemen öğrenebiliyoruz. Dilersek cümle çeviri özelliğini kullanarak kelime kelime değil, cümle halinde çözümleyebiliyoruz. Üstelik hazır sitedeyken sesli çeviri hizmetini kullanıp kelimelerin telaffuzlarını da dinleyebiliyoruz. Hatta bununla da sınırlı kalmayıp yazıyı sese çevirme özelliğinden yararlanarak üzerinde çalıştığımız metnin tamamını sesli olarak dinleyebiliyoruz. Böylece İngilizce dinleme becerimiz de gelişmiş oluyor. İngilizce konuşulan ortamlarda yaşadığımız en büyük sıkıntılardan biri de; konuşulanları anlayamamak. Bunun ilk sebebi kelime dağarcığı diğer sebebi ise telaffuzları çözememek. Ingilizceturkce.gen.tr sayesinde bir taşla kuş sürüsünü vurmanın keyfini çıkarıyoruz.

İngilizce pratik eksikliği söz konusuysa, endişelenmeyin! İngilizceturkce.gen.tr bu problemi de sizler için düşünmüş. İngilizce Sohbet kısmına tıkladığınızda sistem sizi otomatik olarak yönlendiriyor ve yapay zekanın nasıl yol kat ettiğini gözler önüne seriyor. Bizzat denedim, yanıltamadım. Bildiğiniz, bilgisayarla bir sohbet söz konusu ve kesinlikle standartların çok üzerinde.

İngilizceturkce.gen.tr sitesi bu hizmetlerle sınırlı kalmıyor; dilerseniz doküman çevirisi ve profesyonel çeviri de yaptırabiliyorsunuz. Siteyi detaylı incelediğiniz zaman bu yazılanların gerçekliğini anlamanız 5 dakika bile sürmeyecektir. Site hem kullanışlı hem çok yalın. Kafanız karışmadan ihtiyacınız olana erişebilirsiniz. Son olarak önemli bir noktayı da hatırlatmakta fayda var. Her ne kadar adı İngilizceturkce.gen.tr olsa da kaynak ve hedef dil bazında 51 farklı dil için bu siteyi güvenle kullanabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir