Telefon Çaldığında Kaydırmak Yerine Dokunarak Cevaplayın

Başlıktan pek de bir şey anlaşılmamış olabileceğini düşünüyoruz. “Bu ne diyor ya” diyenleri de duyuyor gibiyiz. Bundan dolayı aşağıdaki açıklamaları okumanızda fayda var.

Telefonunuzun ekranı kilitliyken telefonunuz çaldığında ekranınızda kırmızı ve yeşil renklerde reddet ve kabul et tuşları görünmez, “cevapla” yazısı görünür ve ekranı sağa doğru kaydırmanız gerekir. Belki birçok kişinin başına gelmiştir, bazen telefonunuzun dokunmatiği çalışmaz ve cevaplayamazsınız belki de nasıl meşgule almanız gerektiğini bilmiyorsunuzdur. Öncelikle şunu söyleyelim, böyle bir durumda telefonu meşgule almak için üst kısımda bulunan kapama tuşuna iki kere basarsanız işleminiz tamamlanmış olur. Ya üst tuş çalışmıyorsa?

Bu gibi durumları göz önünde bulunduran danteseig kullanıcı adlı geliştirici, Cou adındaki jailbreak tweakını bizlerle paylaşmış. Cou tweakı, her durumda telefonunuz çaldığında ekranda kaydırarak açmak yerine ekranınız açıkken telefonunuz çaldığında beliren yeşil ve kırmızı renkte cevapla, reddet butonlarının belirmesine yarayan bir eklenti. Bu eklenti şu anlama geliyor, telefonunuzun ekranı kilitliyken arama geldiğinde üst tuşa iki kere basmadan direk meşgule alabileceksiniz.

cou-tweak-2

Bu eklentinin bir diğer özelliği de, telefonunuz çaldığında ekranda ufak bir şekilde beliren “Anımsat” ve “Mesaj Gönder” butonlarını kaldırabilmenize imkân tanıyor olması.

3 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir