Telefonların Batarya Ömrünü Uzatmak

Telefonların batarya güçleri her ne kadar eleştirilse de ömürlerini uzatmak biraz da bizim elimizde. Bilinçsizce kullanılan bataryalar erken tükenmeye ve sizi zor durumda bırakmaya devam ediyor. Vereceğimiz öneriler sayesinde siz de batarya ömrünü uzatabilirsiniz.

Tasarruf Modunu Açın

Tüm telefon üreticileri özellikleri arasına batarya tasarruf modunu da koymaktadır. Siz de bu özelliği aktif hale getirerek RAM ve işlemcinin daha az yorulmasını sağlayabilirsiniz. Batarya tasarruf modu yaklaşık %20 oranında ömür uzatmaktadır.

Isınma problemleri bataryayı yıpratır

Aşırı ısınan telefonlarda batarya daha hızlı tükenmeye başlar ve zaman içerisinde bataryanın yıpranmasına da neden olur. Bu sebepten dolayı ısınma sorunu başladığında telefonunuzu dinlenmeye bırakmanız veya 15 dakika kapatmanız tavsiye edilmektedir.

Ekran parlaklığı batarya düşmanıdır

Batarya ömrünü kısaltan en önemli etkenlerden biri de ekran parlaklığıdır. İhtiyacınız olmadığı sürece ekran parlaklığınızı daima minimum seviyede tutmanızı öneriyoruz. Özellikle geceleri karanlıkta fazla bir parlaklığa ihtiyacınız olmadığı için seviyeyi en düşük düzeye getirebilirsiniz.

Güvenilir batarya koruma uygulamalarını tercih edin

Batarya koruma uygulamaları hem telefonun gereksiz ayarlarını düzenler, hem de arka planda çalışan ve telefonu gereksiz yere yoran uygulamaları kapatır. Bu sayede batarya ömrünüz günlük 1 – 2 saat uzar.

Kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan tamamen silerek RAM gücünden tasarruf edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir