Telefonunuz Kilitliyken Müziklerinizi Yönetin

Birçok müzik sever tarafından sabırsızlıkla beklenen ve birçok kişinin ilgisini çekeceğini düşündüğümüz Impulse jailbreak tweakından bahsetmek istiyoruz. Noeliel isimli geliştirici tarafından geliştirilen Impulse tweakı, iOS cihazınız kilitliyken müzik çalarda çalan parçaları kontrol etmenizi sağlamakta. Evet, müzik dinlerken müzik çalarınızı kontrol etmek için cihazınızın kilidini açmaya ihtiyaç duymayacaksınız. Basit olarak dilediğiniz hareket için bir parmak hareketi belirlemeniz yeterli olacak.

Bu tweak sayesinde beşten fazla hareket kullanarak bir parçayı oynatabilir / durdurabilir, önceki veya sonraki parçaya geçiş yapabilir, sesi arttırabilir veya kısabilirsiniz. Aşağıdaki oynatma hareketlerini kullanmanız bu tweak sayesinde mümkün:

  • Şarkıyı oynatmak veya durdurmak için dokunma
  • Ekranı sağa veya sola kaydırmak suretiyle önceki veya sonraki şarkıya geçiş yapabilme
  • Ekranı yukarı veya aşağı kaydırarak sesi açma veya kısma

Cydia’dan Impulse tweakını indirdiğinizde, cihazınızın ayarlar bölümüne yeni bir menü eklenmiş olacak. Bu menüden bu tweakı aktifleştirebilir veya pasifleştirebilir, parça duraklatıldığında veya durdurulduğunda tweakın ne kadar süre aktif kalacağını ayarlayabilirsiniz. Şunu unutmamakta fayda var, bu süreyi ne kadar uzun ayarlarsanız bataryanızın ömründen o kadar çalmış olursunuz.

impulse-ayarlar

Impulse uygulamasının en önemli özelliklerinden bir tanesi yanlışlıkla dokunmalara karşı alınmış bir önlem olan “Güvenli Dokunuş” özelliği. Bu özellik sayesinde, Impulse tweakını aktifleştirmek için özel olarak bir dokunuş tanımlayarak öncelikle tweakı aktifleştirip daha sonra tweakın özelliklerini kullanabiliyorsunuz. Tweak ile birlikte gelen detaylı (İngilizce) kullanım kılavuzu sayesinde uygulamanın diğer fonksiyonel özelliklerine de ulaşabilir ve kullanabilirsiniz.

Impulse tweakı ilk izlenimlere göre kusursuz bir şekilde çalışmakta fakat batarya durumunu henüz test etme imkanı bulamadık. Bu tarz bir eklenti kullanmak istiyorsanız ve cihazınızda jailbreak varsa bu tweakı mutlaka denemelisiniz.

Impuls tweakı Cydia’nın BigBoss reposunda 1.99$ fiyatından satılmakta ve iOS 7 ile uyumlu olarak kullanılabilmekte. (ki zaten henüz iOS 8 için jailbreak çıkmış değil)

Sizce iOS işletim sisteminin ilerleyen sürümlerinde bu özellik bulunmalı mı? Yorum kısmından bizlerle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir