TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Gizlilik bazen insan hayatında önemli bir yer edinmektedir. Özellikle dijital çağda gizlilik korsanlarının bilgilerimizi ya da fotoğraflarımızı çaldığı düşünülünce gizlilik çok önemlidir.

Birden fazla sosyal medya hesabı kullanıyorsunuz ve sadece hesabınızda arkadaşlarınız bulunuyor, fakat Tiktok yüklemek konusunda çekiniyorsanız. Bunun nedeni Tiktok’un güvenli olmadığı ve videolarınızı bütün insanlara ulaştırdığı düşüncesidir. Fakat bu tamamen yanlış Tiktok’da diğer bilinen sosyal medya uygulamaları gibi hesabınızın gizlenmesini sağlıyor.

Tiktok Hesap Gizleme Nedir?

Tiktok’da sunulan bu özellik sayesinde kullanıcı profilini arkadaşları olmayan kişilere gizlemektedir. Buradaki amaç yapılan paylaşımların sadece belli bir kesim tarafından görülmesini sağlamaktadır. Önemli bir özellik olan bu durum Tiktok’un daha güvenilir bir hale gelmesini sağlamaktadır.

Eğer Tiktok’da belli bir kitleye hitap etmiyor sadece eşe dosta videolar sunmak istiyorsanız Tiktok hesap gizleme özelliği tam da size göre.

Tiktok Hesap Gizleme Adımları

Tiktok’da hesap gizlemek için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

  • Öncelikle TikTok hesabınıza kullanıcı adınıza giriş yapınız.
  • Ardından ana sayfaya geldikten sonra profilinize tıklayınız.
  • Burada yer alan Ayarlar sekmesine ulaşınız.
  • TikTok Ayarlar kısmında yer alan Gizlilik Ayarları sekmesine tıklayınız.
  • Gizlilik Ayarları sekmesi içerisinde yer alan “Tiktok Diğerlerinin Beni Bulmasına İzin Ver”seçeceği sayesinde kullanıcıların sizlere ulaşıp, ulaşamayacağını seçiniz.
  • Burada alt kısımda yer alan “Özel Hesap” butonunda ise, sahip olduğunuz hesabın ve içeriğinin kimler tarafından izlenebileceğini de seçebilirsiniz.
  • Aynı zamanda seçenekler arasında yer alan Videolarımı Kim İndirebilir, Bana Kim Yorum Yazabilir, Benimle Düet Yapar, Bana Kimler Tepki Verebilir, Bana Kim Mesaj Gönderebilir seçenekleri sayesinde de burada bazı düzenlemeler dahi yapabilirsiniz.

Tiktok Videoları Gizleme

Aynı zamanda profilinizi gizlemeyip sadece videolarınızı da gizleyebilirsiniz. Bunun için aşağıda verilen adımları uygulayabilirsiniz.

Yeni paylaşacağınız video için aşağıdaki seçenekleri uygulayın.

  • Öncelikle TikTok videonuzu hesabınıza yükledikten sonda aşağıda yer alan Gönderme kısmında “Bu videoyu kimler görüntüleyebilir” seçeneğine tıklayınız.
  • Burada arkadaşlar ve özel seçeneğinden istediğinizi seçeneği tercih edebilirsiniz.
  • Eğer videonuzu arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız Arkadaşlar seçeneğini videoyu yalnızca siz görmek istiyorsanız ise Tiktok Özel videoseçeneğini seçiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir