Tim COOK Google Glass ve Geleceği Hakkında Konuştu

D11 Konferansında izleyiciler ile bir araya gelen Apple CEO’su Tim COOK özellikle Google tarafından son dönemde pazara sürülen Google Glass ürünü hakkında oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tim COOK tarafından yapılan basın açıklamasında Google tarafından tanıtılan ve oldukça yoğun bir ilgi gören Google Glass sisteminin insanlar tarafından benimsenmeyeceği üzerinde duruldu.

İnsanların Gözlük gibi bir aksesuarı her zaman takmak istemeyeceklerini belirten COOK, onun yerine kendileri tarafından geliştirmeleri devam edilen Akıllı Saat projesinin daha mantıklı ve tercih edilebilir bir proje olduğunu belirtti.

Temelde bakıldığında Tim COOK tarafından üzerinde durulan konu gerçeklik payı olan bir konu. Ancak Google Glass sistemi ile Apple Akıllı Saat sisteminin birçok farklı yanı olduğu da kesin.

Google Glass sistemi daha bir görsele hitap etmesi, kullanan kişide daha büyük bir dış dikkat çekici unsur olması sebebiyle Google Glass öne çıkıyor.

Diğer taraftan Apple ürünleri ile senkronize çalışması planlanan Apple Akıllı Saat projesi ise daha çok hayata kolaylık getirmek amaçlı olarak hazırlanan bir proje. Bu bakımdan da Apple Akıllı Saat projesi ön plana çıkıyor.

Bu noktada Tim COOK tarafından yapılan iddialı açıklamalar aslında aynı segment olarak açıklanamayacak olan iki ürünün karşılaştırılması gibi duruyor. Temelde ise asıl karşılaştırma Apple – İOS ile Google – Android arasında oluyor diyebiliriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir