Tim Cook yıllık ne kadar kazanıyor?

Apple da gidişat yüzleri güldürüyor. Öyle ki büyük ekranlı iPhone satışlarında şirket umduğunu bulabildi. Bu durumunda geri dönüşleri şirket çalışanlarına yansıyor. Apple bu gidişatı iyi buluyor olacak ki yöneticilerine ödül denecek ödemeler yapmaktan kaçınmıyor.

Geçtiğimiz günlerde şirket yöneticileri ve bazı çalışanlarına ödediği tabloyu paylaşan Apple, geçtiğimiz yılki çalışmalarına da dipnot eklemiş oldu. Tabiki bu tabloda en fazla dikkat çeken Apple CEO’su Tim Cook‘un aldığı maaş ve ikramiyeler oldu.

Tim Cook’un yıllık maaşı 1.7 Milyon dolar olarak açıklanmış ama ikramiyeler ve ekstra ödemelerle Tim’in maaşı 9.2 Milyon doları bulduğu görülüyor. 2014’ü bu rakamlarla kapatan Tim Cook, geçtiğimi yıl (2013) toplamda 4.2 milyon dolar kazanmıştı. Yani son 1 yılda kazancında %100’den fazla bir artış görülüyor. Ki bu da Apple’da işlerin iyi gittiğine işaret ediyor.

Listede her ne kadar gözler Tim Cook’un kazancını arıyor olsa da, Apple’ın geçen yıl en çok kazanan ismi Cook değil. Hatta listeye bir göz atarsanız Tim Cook, Apple yöneticileri arasında en az kazanan isim desek doğru olur. Perakende satış stratejisini belirleyen isim Angela Ahrendts, kazandığı hisse senedi ödülleriyle toplamda 73 Milyon doları cebine koydu. Bu kazancın 70 Milyon dolarını aldığı ödüller oluşturuyor. Normalde kazancı 3 Milyon dolar.

İşte Apple yöneticileri ve kazançları
apple yönetici maaşları 2014

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir