Türk Geliştiricilerden Fenomen Olmaya Aday Eneek

ABD’de yaşayan Türk öğrencinin arkadaşıyla yazdığı oyun, kısa zamanda AppStore‘un en çok indirilen uygulamalarından biri oldu. ABD California Üniversitesi’nde doktora yaparken, hastanelerde üreyen ölümcül MRSA bakterisinin erken tespitini sağlayan cihaz bulmasıyla adı gündeme gelen 31 yaşındaki İnanç Ortaç, arkadaşı Celal Acarken ile hazırladıkları ‘Eenek‘ adlı oyun, kısa bir süre içersinde en çok indirilen oyunlar arasına girdi. Orta Doğu Teknik Ünivesitesi Fizik Bölümü mezunu olan California Üniversitesi’nde Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde doktora çalışmalarına kanser tedavisi alanında devam eden İnan Ortaç, ABD’de yaşayan arkadaşı Celal Acarkan ile birlikte ‘GameOnx’ adlı oyun şirketini kurdular.

eenek ios game

Eenek (inek) oyunu tuğla kırma oyunlarına farklı bir yaklaşım getiriyor. Oyunun kahramanı Eenek, göbeğinden sektirdiği karpuzla her bölümde değişen tuğlaları kırıyor. Eenek’in maceraları bir çiftlikten başlıyor ve sırasıyla sualtı, Ay ve Mars’ta devam ediyor. Eenek (inek) oyunu tuğla kırma oyunlarına farklı bir yaklaşım getiriyor. Oyunun kahramanı Eenek, göbeğinden sektirdiği karpuzla her bölümde değişen tuğlaları kırıyor. Eenek’in maceraları bir çiftlikten başlıyor ve sırasıyla sualtı, Ay ve Mars’ta devam ediyor.

eenek ios game

Tüm iOS cihazları ile oynanabilen Eenek l,te sürümü ücretsiz tam sürümü de 0.99$ fiyatla satılıyor, aşağıdaki App Store simgesine tıklayarak oyuna erişebilirsiniz.

Eenek Game for iOS

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir