Tweet’ler Türk Kullacılar İçin Yedeklenebilir

Sosyal ağ kapsamında kullanıcı sayısı her geçen gün artan, popülerliği yükseln Twitter daha önceden duyurduğu bir hizmeti artık Türk kullanıcılatına da açtı. Twitter geçmişte atmış olduğunuz tweet’leri arşivleme özelliğini Türk kullanıcılara da getirdiğini duyurdu.

Aralık ayında sadece İngilizce hesaplar için açık hale getirilen bu özellik Türkçe olarak Twitter ortamını kullananlara da açıldı. Arşivleme butonu önceden yoktu artık var. Hangi tweet ne zaman atıldı sorusuna artık yedekleyerek yanıtlar bulma şansınız var.

Tweet Arşiv alma

Twitter’ın yaptığı bir duyuru, sadece Türkçe olarak kullanan kullanıcıların değil aynı zamanda Danca, Filipince, Endonezce, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça, Çinçe, İsveççe, Ürdü ve Tayland dilleri için arşivleme butonunun aktif hale getirileceği gösteriyor.

Peki nasıl arşivleme yapacağız ? Gelen yeni arşivleme butonuna tıklayarak işlemi başlatmanız gerekiyor. Ayarlar bölümüne girin, sol taraftaki Hesap sekmesinin en altında yer alan “Twitter arşivin” adlı başlığın altından arşivinizi istediğiniz bildirebilirsiniz. Twitter arşiv talebinizin ardından, kayıt olduğunuz e-posta adresine arşivlenmiş tweet’lerinizi indirebileceğiniz bir link gönderiliyor. Böylece hangi tarihte, kime, hangi içerikte tweet attığınızın kayıtlarını rahatça yedeklemiş oluyorsunuz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir