Twitter Elbise Değiştirdi

Duyurusunu önceden yapmış olan Twitter, yeni elbisesinin içinde nasıl duracağını bir çok sitede yayınlanan ekran görüntüleri ile göstermişti. Ancak bugün hesabıma girişte, yeni arayüzle tanışmak istermisiniz? tarzı bir soruya da kaçınılmaz evet dedim. İlk girdiğim andan itibaren sevdim, biraz şişmanlamış, genişlemiş ama olsun sevimli duruyor. Artık 3 sütun şeklindeki görünümü ve hafiften el atılmış yeni fonksiyonları ile Twitter hoş olmuş doğrusu.

Duyurusu önceden yapılmış olan profilinizde ve ana sayfanızdaki sütunda görünecek olan video ve resim paylaşımı öne çıkıyor. Tabi bu durumda benim de tereddütlerimi öne çıkıyor ki yakında videolar yüzünden Twitter‘ın da “geçici olarak yayını durdurulan” siteler safına ülkemiz bazında katılması muhtemel görünüyor.

Twitter Video ve Resim

Profilinize girdiğinizde yukarıdaki resimdeki gibi aktif edebileceğiniz Twitter resim ve video paylaşımını aktif etmiş oluyorsunuz ki henüz deneme fırsatım olmamakla beraber twitter’ın çok yavan olarak geldiği kullanıcılarını biraz olsun tatmin edebilecekler.

Yeni TwitterTwitter’a başka uygulamalar aracılığı ile bağlanıyor yahut cebinizden bir uygulama aracılığı ile bağlanıyorsanız “Connections” sekmesinden tüm uygulamalarınızı yönetebilirsiniz. Mesela Discuss isimli bir yorum bileşeni içeren siteye girip yorum yapacaksınız, bu yorum uygulaması twitter ile bağlanıp üye olmaksızın yorum bırakmanızı sağlıyor. Bir tane yorum yaptığınızda aynı zamanda bu uygulamaya Twitter ile erişim hakkı da vermiş oluyorsunuz ve burada yer alan uygulamalara dahil oluyor.

Biliyorsunuz her yabancı sosyal site, türkçe desteğini hep bziden esirgeyerek bizden daha az kullanıcısı olan bir çok ülkenin dilinde yayın yapıyor. Yok henüz Türkçe Twitter’a giremedi ama bundan önce telefonla bağlanma özelliği girdi ki türk telefonları tanımlanamıyordu.

İşin ilginç yanı şimdi tanımlanıyor ama bu sefer sadece Vodafone hatlı kullanıcılar için aktif, burada da Turkcell’e çalım atan Vodafone’un her alanda başarılı ataklarından bir tanesi olarak görülebilir. Bir vodafone hattınız varsa bu sistemi kullanabilir ve telefon numaranızı tanımlayabilirsiniz.

Vodafone hattınız mevcut ise ülke kısmından Türkiye seçip altta da telefon numaramızı yazabileceğimiz kutunun hemen altında da şimdilik sadece Vodafone’u seçebileceğimiz kısımdan seçimimizi yaparak formu gönderiyoruz. Artık mobil durumdayken akıllı cihazlara sahip olmayan kullanıcılarda kısa mesaj yazmak sureti ile hesaplarını yönetebilecekler.

Ancak bu işlemin ardından bir kaç adım daha kalıyor.

  

Yukarıdaki resimlerde belirtilen alanda girdiğiniz telefon numaranızı onaylamanız istenen ekran gelecek, birinci resimde “2444” nolu telefona “GO” mesajı yazarak atıyorsunuz ve otomatik olarak sistem algılayıp ikinci resimdeki gibi onay veriyor. İsterseniz özel pin de tanımlayabiliyorsunuz.

İsterseniz sizler de hemen Twitter’ın yeni arayüzü ve fonksiyonları keşfe başlayabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir