Twitter Kapasitesini Aştı

Saat 23:09, Twitter hesabıma giriş yapıp profilimde ekli olan kullanıcıların neler cıvıldadığına bakmak istediğimde Hakkı Öcal hocamızın son Tweet’i olan o süper cümle gözüme ilişti “Anayasayi degistiriyorsun; adam “Bu, anayasaya aykiri” diyor! Tabii aykiri olacak yahu! Degistiriyor onu!” Gerçekten hiciv sanatı tadında ve direk hedefine giden bir cümle ve çok hoş bir cümle… Neyse, dedim kocamızın bu yazısına bir “Reply” yapıp hislerimi belirteyim ama o da ne Twitter kapasitesini doldurmuş ve bir damla dahi mesaj alacak mecali yokmuş.

Çok fazla oldular, yahut, oldunuz der gibi o anlık çok fazla mesaj gönderimi olduğu ve biraz daha sonra denemeniz durumunda yazdığınızı ancak alabiliriz tadında bir hata sayfası ve kapasitenin hayli dolu olduğu eğer mesaj yazacaksanız rezervasyon yaptırmamız gerektiği ibareli güzel bir sayfa 🙂 Son zamanlarda önlenemez yükselişine karşın twitter’a hak vermemek elde değili 140 karakterle sınırkı olduğundan çok sık aralıklarla insanların veri girdiğini düşünürsek ve girenlerin sayısını hayal gücümüz ile tahayyül edersek sanırım bu çok önemli bir sonuç olmadığını bizlere hissettirecek. Belki de bu sayfayı yakalayanlara ikramiye olarak 140 karakter snırını 160 karaktere çıkartma ikramiyesi verebilirler diye bu yazıyı yazma ihtiyacı gördüm.

Aslında amacın, hocamızın nükteli sözüne dikkat çekmek olması da muhtemeldir ki bir taş ile iki kuş vurmanın hafifliği ile sizlerle paylaşayım dedim. Bu arada, bu gibi bir kapasite aşımında Balina biz mi yoksa twitter mi oluyor düşünüyor olacağım. Sizce balina kim?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir