Twitter Müzik Uygulaması Geliyor

Geçtiğimiz Perşembe günü Twitter tarafından duyurulan Twitter Müzik uygulaması yeni trend olacak gibi görünüyor. Dinlediğiniz müzikleri sosyal paylaşım alanlarında paylaşabileceğiniz gibi, günümüzde birçok sanatçının twitter kullandığını düşünürsek, twitter müzik uygulamasının farklı bir deneyim yaşatabileceği konusunda şüphemiz olmayacak.

twitter-1

Music.twitter.com sayfasından ulaşabileceğiniz Twitter Müzik uygulamasının duyurulmasının hemen ardından doğal olarak ziyaretçi akınına uğradı. Fakat henüz açılmış olmaması sebebiyle sayfada şimdilik kullanıcıları “Coming Soon” yni “Pek Yakında Geliyor” mesajı karşılıyor. Servis hakkında pek bir bilgi olmasa da, yayına başladığınıda nasıl bir şey olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, uygulama için iOS uygulaması da yolda ve Coachella Müzik Festivali ile birlikte müzik uygulamasıyla birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Twitter Müzik uygulaması hakkında edindiğimiz bilgilere dayanarak, aynı anda hem web sitesi hem de iOS uygulaması olarak yayına başlayacağı, müzik severler için popüler müzik önerilerini, twitterda en çok dinlenilen şarkıları vs görebilecek, kendi listelerinizi oluşturabileceksiniz.

AllthingsD web sitesinden Peter Kafka’nın hberine göre, kişiselleştirilmiş kullanıcı kriterleri kullanıcılara sunulacak, dinlediğiniz şarkıları takipçilerinizle paylaşabileceksiniz. Öte yandan Universal Müzik ve Sony’nin sahibi olduğu Vevo da müzik videolarının içerik sağlayıcıları olacak.

Kafka’nın açıklaması şu şekilde:

Kullanıcılar uygulamanın içinden iTunes ve SoundCloud gibi üçüncü parti servisler aracılığıyla klipleri dinleme imkanına sahip olacak. Ayrıca Universal Music ve Sony’nin sahibi olduğu Vevo tarafından sağlanan videoları izleme imkanınsa sahip olacaksınız.

Öte yandan, We are Hunted’dan Stephen Philips tarafından atılan tweette, Rdio entegrasyonu sayesinde dinlediği bir şarkının kırpılmış bir kısmını kullanıcılarla paylaştı bile. Bu da kullanıcıların böyle imkanlara sahip olabileceğini gösteriyor ve Vevo, iTunes, Spotify, SoundCloud ve daha fazla müzik servisini kullanabileceğimiz anlamına geliyor olabilir.

twitter-2

Yazıma burada son verirken, Twitter Müzik servisinin merak uyandırıcı bir şekilde kullanıcılarda heyecana oluşmasına sebebiyet verdiğini belirtmek istiyorum.

Ünlülerin kullanmaya başladıkları bilgisine yer vermekle beraber, ünlü olmayanların bir müddet daha beklemeleri gerektiği hususunu belirtmek istiyorum.

Gelişmeleri  Elmadoktoru’ndan takip edin..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir