Twitter’dan Rekor Tweet

Çıktığı günden bu yanan dünyanın çok sevdiği ve her geçen gün rağbetin daha da arttığı microblog sınıfındaki Twitter, 4 yılda 10 milyar mesaja ulaştıktan sonra, son 5 ayda buna bir 10 milyar daha ekleyerek bu rağbetin sayısal durumunu da göstermiş oldu. 20 milyar’ın üzerinde Tweet mesajına ulaşan sitedeki 20 milyarıncı mesajı, Cumartesi günü TSİ 18:44’te Japon bir üye tarafından girildi.

GGGGGo_Lets_Go rumuzlu Tokyolu kullanıcının, sadece kendisi için anlam ifade edebilecek mesajı şöyle: “O halde bu baraj, daha sonra aniden tekrar karşımıza çıkabilir”.

Twitter’ın 38 yaşındaki CEO’su Evan Williams, 20 milyarıncı mesajı gönderen Japonu kutlamak üzere Tokyo’ya uçtu. Haberi şaşkınlıkla karşılayan GGGGGo_Lets_Go, önce bunun bir şaka olduğunu, daha sonra da paniğe kapıldığını yine ‘twit’leyerek sitede anlattı.GGGGGo_Lets_Go son ‘twit’inde şöyle yazdı: “Sanırım gerçekten 20 milyarıncı mesajı ben atmışım. Dünyanın her yerinden tepkiler alıyorum. Ürkütücü! Kaçta bir ihtimaldir ki bu? Ölecek miyim acaba?”

Japonya, twit mesajı sayısı açısından ABD’den sonra ikinci sırada. Günde 8 milyon twit gönderen Japonların mesajları, tüm mesajların yüzde 12’sini oluşturuyor.

Kaynak:NTVMSNBC

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir