Uçakta iOS dönemi başlıyor!

Amerikan United Havayolları‘nın duyurduğu uygulama ile uçaklarda iOS dönemi başlıyor. Birçok kişinin dikkatini çeken uygulama ile uçaklarda iOS deneyimi, uygulama üzerinden film ve TV şovu olarak kullanıcıya dönecek.

Aslında uygulama sadece iOS’a özel değil. United Havayollarının kurduğu sistem sayesinde insanlar, dizüstü bilgisayarları ve iOS cihazları sayesinde sisteme bağlanabilecek. Sisteme erişenleri 150 film ve 200 TV şovu bekliyor olacak.

Sistem özellikle Airbus A319, A320, Boeing 747-400 ve bazı 777-200 gibi büyük uçaklara geliyor. Tabiki uzun yolculuklarda kullanılması daha muhtemel olduğundan büyük uçaklar tercih ediliyor. Uygulamanın Android‘li kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise belirsiz. Ancak sanıyorum çok yakın bir zamanda Android kullanıcılarının da emrine amade olacaktır.

uçakta iOS

Bu uygulama United wi-fi satın almadan da indirilip kullanılabilecek. Zaten güzel yanlarından biri de buymuş. Aslında uzun yolculuk yapanların vs kendi arşivleri de vardır. Ancak yine de eğlence açısından mutlaka göz atılacak ve kullanışlı bir sistem olacaktır.

Önemli bir dipnot: Amerika havayollarının %38’inde internet erişimi varmış. Darısı ülkemiz havayollarının başına.

Ülkemize de bu tarz uygulama ve girişimler umuyorum çok yakında gelecektir. Özellikle THY ve Pegasus gibi bu alandaki amiral gemilerimiz gelişmeleri çok yakından takip edip Türkiye için de kullanıma sunmaya gayret ediyorlar. 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir