Ücretsiz Domain Servisi

Ücretsiz hosting olur da ücretsiz domain olmaz mı? Özellikle öğrenci arkadaşlarımızın veya bütçesi bir web sitesi yayınlamaya yeterli olmayan kullanıcıların imdadına yetişen ücretsiz host ve domain servislerinden host kısmına dair olan bir makaleyi yazmıştık. Buna ek olarak ücretsiz bir hosta ücretsiz bir de domain servisini tanıtmayı uygun gördüm. Web ile haşır neşir olanlarınızın belki de bildiği ancak yine de bilmeyen bir çok insanın bulunduğunu düşünerek bu ücretsiz domain servisini tanıtmak istiyorum.

Sitemiz www.co.cc isimli ve uzun süredir ücretsiz domain dağıtan bir site, tabi her domaini de size ücretsiz vermiyor, bu konuda biraz uyanıklık yapmışlar diyeceğiz ama o kadar da hakları olduğunu düşünüyorum. Uyanıklık kısmına değinmek gerekirse, örnek olarak almak istediğiniz domain www.joomladersleri.com.co.cc gibi bir domain ise bu domainin PR değeri biraz yüksek ve eski bir siteyse sistem bunu farkediyor ve böyle bir domain için sizden 3$ istiyor. Ama diğer bu gibi domainlerin dışında kalan domainler ücretsiz ki zaten domaini almak istediğinizde size bunu açıklıyorlar.

Ayrıca bir güzel yönü de site tamamen türkçe, bu sebeple olası dil bilmezlik durumlarından da olumsuz şekilde etkilenmeyeceksiniz. Ben bile 3-4 domain aldım buradan örnek vermem gerekirse www.joomlaseo.co.cc, yani anlayacağınız gibi, almak istediğiniz domainin sonuna “co.cc” eki geliyor ama bu bedava bir domain için sorun değil. Bu şekilde daha önce verdiğim ücretsiz host ile beraber bu ücretsiz domain sitesinden de domaininizi alıp “web de ben de varım!” diyebilir yahut çeşitli denemeler yapmak için bu host ve domaini kullanabilirsiniz. www.co.cc sitesi ücretsiz olarak size domain vermek için bekliyor diyerek yazımıza nokta koyalım.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir