Ücretsiz Görüşmelerin Yeni Adı Tango

İnternet üzerinden ücretsiz görüşme ve sms hizmeti hizmeti veren Viber, Whatsapp gibi uygulamalr oldukça fazla kullanılmaya başlandı. Bu görüşmeyi görüntülü olarak yapmak isterseniz işte sizlere uygulama : TANGO.

Tango Video Call

Apple FaceTime‘ı (Apple’ın Görüntülü Görüşme Servisi) duyurduğunda çoğu kullanıcı heyecanlanmış uygulama iPhone 4′lerde çalışacağını duyurunca da eski model iPhone sahipleri hayal kırıklığı yaşamıştı. App Store’daki yerini alan Tango isimli bir uygulama, iPhone’nun eksikliklerini kısmen de olsa kapatıyor. Tango, sadece yeni iPhone modelleri arasında değil eski modeller arasında, hatta Android tabanlı cihazlar ile de görüntülü (video) görüşme imkanı sağlayan bir uygulama ve 3G internet bağlantısı üzerinden de çalışıyor. Skype gibi bir VOIP uygulaması fakat iPhone ve Android gibi mobil platformlara yoğunlaşmış durumda.

Tango’yu ilk açtığımızda bize Bildirimler (Push Notifications) için onay ve What’s Up Messenger uygulamasında olduğu gibi ülkemizi ve cep telefon numaramızı soruyor. Sonrasında Telefon Rehber’imize (Contacts) erişim izni istiyor.

Bu sayede ayrıca kayıt olmaya gerek bırakmadan, Tango kullanan arkadaşlarımızı listede (Contacts) görerek hemen görüşme yapmamızı sağlıyor. Tango, rehberimizdeki telefon numaralarını, Tango kullanan diğer kullanıcıların telefon numaraları ile karşılaştırarak bize Tango’cuların listesini sunuyor.  Bir arkadaşımızı da Tango’cu yapmak istersek, “Invite” menüsünü kullanarak SMS veya e-mail ile davetiye gönderebiliyoruz.

Benzerlerinden farklı olarak program iPhone – Android – Windows telefonunuzda, iPad’inizde ya da bilgisayarınıza indirilip kullanılabilir. Konuşmanıza biraz atraksiyon katmak isterseniz eğer sürpriz animasyonlarla renklendirebilirsiniz. Yalnızca akıllı telefondan kullanılıyor olması şartı aranmadığı için de kendi akıllı telefonunuzdan karşı tarafın bilgisayarını arayarak konuşabilirsiniz. Uygulama sadece Wi-Fi üzerinden değil 3G veya EDGE üzerinden de çalışıyor.

Uygulamayı buraya tıklayarak App Store’dan ücretsiz olarak indirebilir ve deneyebilirsiniz. Kendi sitesinden bilgi almak isterseniz www.tango.me adersine bakabilirsiniz. 

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir