Vimeo neden kapatıldı?

2004 yılında Zach Klein ve Jake Lodwick tarafından Amerika’da kurulmuş ve çok büyük başarılara imza atmıştı Vimeo. Ayrıca video izlenme konusunda geliştirdiği tekniklerle gerçekten alkış toplayan bir şirketti. Özellikle tasarım noktasında birçok web sitesinin upload konusunda uğrak mekanı olmaya başlamıştı.

Sanatsal yönde içerdiği videolar da bu tasarım gücünün bir kanıtı. Dünyada ilk 100 internet sitesi konumuna gelen vimeo geçtiğimiz günlerde süpriz bir kararla kapatıldı.

Tüm bunların yanı sıra neden kapatıldığına dair henüz resmi bir açıklama yok. Bu konuda konuşan otoriterler şunları kaydediyor; Tüm dünyada internet erişimi takip ettiğimizde bir içerik yüzünden milyonların faydalandığı bir sitenin kapatılması konusuna çok fazla rastlamıyoruz. Bu kavrama Türkiye’de rastlamamız bize bilişim, bilişim hukuku uzmanlığı ve bilişim hukuku danışmanlığı’nın gelişmediğini gösteriyor.

vimeo

Hatta uzmanların tahminine göre; vimeo video izleme sitesi için sorun çıkaran videonun kaldırılması noktasında, vimeo yetkililerine ulaşılmayıp yerel kapatma kısa yolunu tercih etmiş olabilecekleri söyleniyor.
mirc indir
mirc yukle
Böyle bir yolun en son tercih edilmesi gerektiği tabi ki hepimizce aşikar. Ancak yasaklama noktasında aşırı bir istek olunca bunun önüne geçmek de zor görünüyor. Bakalım internette daha ne yasaklar göreceğiz…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir