Vine 40 milyon kullanıcı sayısını aştı

Arkasında Twitter‘ın gücü bulunan kısa video paylaşma servisi Vine 40 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Henüz haziran ayındaki rakamlara baktığımızda 13 milyon olan Vine’ın yükselişi katlarcasına. Çünkü birkaç ayda 3 katı kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Henüz çok fazla tanınan bir servis olduğunu da söylemek mümkün değil. Ülkemizde bile sosyal medya çılgını arkadaşlarınıza bakarsanız henüz onlara ulaşmadığını da göreceksiniz. 🙂 Onlara da ulaşınca bu rakam çok daha fazlalaşacaktır.

Aslına bakarsanız ben hiç şans vermemiştim bu uygulamaya. Çünkü birkaç saniyelik video neden yüklenmek istensin. Kısa süreli video yüklendiğinde hareketli gif yapma programı gibi bir sonuca ulaşıyor zannımca. 🙂 Hala da anlamış değilim fakat yayıldığı alana bakınca da biraz daha içli dışlı olmak gerektiğini anlıyorum.

vine 40 milyon kullanıcı

Bu rakama çıkışındaki en büyük etkenlerden birisi de hiç kuşkusuz Vine’ın Android uygulamasının aldığı popülarite. Bir de dipnot vermek gerekirse bu rakam aktif kullanıcı sayısını da belirtmiyor. Bu da nedir diye üye olup beğenmeyen, kullanmayan kullanıcılar da bu rakamın içerisinde yer alıyor. Bir diğer dikkat çekilmesi gereken nokta da İnstagram‘ın Vine’ın hemen ardından getirdiği video paylaşma özelliği ile (yani 20 haziran) Vine’ın da kullanım oranı bir hayli düşmüş. Bu veriyi Marketing Land sunuyor. Topsy de bu konudaki bir verisinde de Instagram’ın twitter üzerinde video paylaşımının Vine’ın twitter’da video paylaşım oranını 6’ya katlamış olması. Buradan da anlaşılacağı gibi Instagram çok yerinde hayati bir hamle yaparak geç kalmadan yerini güçlendirerek korumuş oldu.

Herşeye rağmen Vine’ın ulaştığı bu rakam gerçekten önemli. Online video paylaşım servislerinin galibi de henüz belirlenmiş değil. Yarış devam ediyor…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir