VLC yeniden App Store’da

VLC playeri bilgisayar kullanıp da bilmeyen yoktur herhalde. Kendisi çok popüler bir video oynatıcı programıdır basit tanımıyla. Aslında VLC, iOS kullanıcıları için bir müddet app store’da bulunmuştu. Ancak 2011 yılında Apple ile VLC arasında yasal izin meselesinden kaynaklı bir sorun meydana geldi. Bu sorunda uzun süredir aşılamıyordu.

İşte sevindirici haber henüz elimize ulaştı. VLC yenilenen yüzüyle tekrardan iOS kullanıcıları için App Store‘da yerini aldı. Bu izini koparabilmek için sanıyorum, VLC açık kaynak kodlarla app store’da yerini aldı.  Bir başka kullanıcının indirip geliştiribilir olması koşuluyla bu izni almış. Daha doğrusu bu şekilde olması izni almasında önemli rol oynamış.

VLC iOS ve Android

VLC bilgisayarda desteklediği video ve ses formatlarıyla, kararlı çalışmasıyla, kullanıcısını hiç üzmeyişiyle hep popülerliğini koruyabilmişti. Uzun yıllardır VLC eşliğinde film/dizi/video vs izlediğimizi düşünürsek gerçekten stabil olduğunu da söylemek mümkün oluyor. 

VLC bu popülerliğini mobil platform için de gerçekleştirmek için kolları sıvamıştı. Öyle ki henüz beta sürümünde olsa da Android kullanıcıları için de Google Play‘de de yer alıyor. iOS kullanıcıları için App Store’da yer almaya da gayret edince başardı. Bu adımdan sonra da Android’teki sürümünü yakın zamanda betadan kurtaracaktır. 

Mobil cihazlarımıza gelen VLC, bir süpriz ile bilgisayardaki bütün formatları destekler vaziyette geliyor. Ayrıyetten video düzenleme ve 3D ses gibi özellikler de barındıracak. Yani yüksek kalitede video keyfi mobile de uzanmış olacak. Mobilde arka planda çalışma gibi bir yeteneğe de sahip olan VLC, arka planda video oynatırken apple’ın AirPlay özelliğini de kullanıcılarına sunuyor. Tabiki tüm bunları yaparken ücretsiz olmayı da ihmal etmiyor.

VLC’nin iOS versiyonuna buradan, Android versiyonuna da buradan ulaşabilirsiniz. Siz de uygulamayı kullanıp; kendi görüşlerinizi yorum hanesinden bizimle paylaşırsanız seviniriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir