WePad İpad’in Rakibi

Alman Neofonie firması, ismi ve tasarımı Apple iPad’e benzeyen “WePad” isimli tablet bilgisayarını tanıttı. iPad’e göre 2 inç daha geniş ekrana sahip olan WePad’in Apple’ın cihazına göre diğer önemli artıları ise USB girişi ve Web kamerasının bulunması.11.6 inç boyutlu dokunmatik LCD monitörü 1366 x 768 piksel çözünürlük değerine sahip olan WePad’te, 1.66 GHz’lik Intel Atom N450 işlemci kullanılmış. Görüntülü konuşmalar için Web kamerası, çift USB 2.0 portu, hafıza kartı okuyucusu, Wi-Fi ve 6 saat pil ömrü gibi özellikleri bulunan WePad’e, Google Android Market ve WePad App Store’dan uygulamayüklenebiliyor.

WePad450 EURO’DAN BAŞLIYOR

16 GB’lik hafızası bulunan modeli 450 Euro, 3G modemli 32 GB’lik modeli ise 569 Euro’luk fiyatıyla bu yılın temmuz ayında satışa çıkacak olan WePad için Neofonie GmbH’nin direktörü Helmut Hoffer von Ankershoffen, “Teknolojik özelliklerinin üstünlüğü dikkate alındığında, bu cihaz iPad’e göre kelepir” dedi.

iPad’in alternatifleri pazar oldu

Tablet PC’de iPad’in  alternatiflerinin başında Asus’un Eee Pad’i geliyor. 10 inçlik dokunmatik ekranı bulunan Eee Pad, iPad’ten farklı olarak çoklu işlem desteği ve HDMI çıkışı özelliklerine sahip. iPad’in bir diğer güçlü rakibi ise USB ve flash desteği gibi artıları olan HP’nin Slate’i. Bir diğer önemli rakibi olan  Toshiba’nın JournE Touch’ının ise 7 inçlik ekranı ve 14 saatlik pil ömrü bulunuyor.

Kaynak: HaberTurk

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir