WhatsApp Bellek Yetersiz Hatası Nasıl Çözülür?

Whatsapp milyarlarca kişi tarafından kullanılan sohbet uygulamasıdır. Bizde gün içerisinde onlarca kez Whatsapp kullanıyoruz ve arkadaşlarımızla mesajlaşıyoruz. Fakat her uygulamada olduğu gibi bazen Whatsapp’ta da problemlerle karşılaşabiliyoruz. Bunlardan biri de bellek problemleri. Peki, bu tür problemlerle karşılaştığınızda nasıl üstesinden gelebilirsiniz? Bu yazımızda Whatsapp’ta yaşanan bellek yetersiz hatalarını nasıl çözeceğimizi inceleyeceğiz.

WhatsApp Bellek Yetersiz Hatası

Whatsapp Depolama

Whatsapp az yer kaplıyor gibi gözükse de, uzun süreli konuşmalarda ve medya depolamasında oldukça fazla yer kaplamaktadır. Ayrıca son zamanlarda Whatsapp RAM kullanımı gittikçe artmaya başlamıştır. Yeni gelen güncellemelerin ağırlığı ile özellikle eski telefonlar birçok bellek sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Bellek Yetersiz Hatası

Telefonunuzda yeterli boş alan bulunmuyorsa Whatsapp üzerinden fotoğraf ve video gönderirken veya alırken bu hatayla karşılaşmanız mümkündür. Fakat uygulamadan kaynaklanan bazı sorunlardan ötürü de bu problemle karşılaşabilirsiniz. Depolama alanınızın boş olması ve bu hatayı almanız durumunda yapabileceğiniz bir şey bulunmamaktadır. Her iki durumda da telefonunuzdaki depolama alanını açmanız gerekmektedir. Bu yöntem de sadece geçici olarak çözüm sunmaktadır. Daha sonrasında aynı problemle karşılaşmanız muhtemeldir.

Bu problemin ana sebebi önbellek ve RAM kullanımından kaynaklanmaktadır. İlk olarak uygulama ayarlarından önbelleği temizleyin ve Whatsapp aracılığı ile indirdiğiniz dosyaları yedekleyerek Whatsapp üzerinden silin. Böylece uygulama sıkışıklıktan kurtulacaktır. Bunun yanında RAM kullanımınızı inceleyin ve çok yüksek olmamasına dikkat edin. Çözüm için CCleaner gibi telefon temizliği ve sağlığı için aplikasyonlar kullanabilirsiniz.

Whatsapp Business Nedir Nasıl Kullanılır?

Dâhili Depolama Hatası

Whatsapp uygulamasını açtığınızda sohbet ekranı yerine dâhili depolama dolu isimli bir hatayla karşılaşıyorsanız kesinlikle depolamanız dolmuş demektir. Depolamanızı boşaltmadan Whatsapp’a erişmeniz mümkün değildir. Bunun için isterseniz dosyalarınızı temizleyebilir isterseniz de telefon temizliği uygulamalarını kullanarak çöp olarak nitelendirilen dosyaları silebilirsiniz. Böylece hiçbir verinizi de kaybetmezsiniz.

Whatsapp bellek ile alakalı yaşanan sorunların neredeyse hepsi sizden kaynaklanan değil, uygulamadan kaynaklanan sorunlardır. Kısa vadede çözümler bulunabilse de uzun vadede aynı sorunlar baş gösterebilmektedir. Bu tür sorunların giderilmesi için Whatsapp tarafından güncelleme gelmesini beklemekten başka yapılabilecek bir şey bulunmamaktadır. Umarız bellek problemleri en kısa sürede hallolur ve bizde bu problemleri yaşamaktan kurtuluruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir