Whatsapp Kullanıcı Sayısı 700 Milyonu Aştı

Facebook tarafından geçtiğimiz yıl satın alınan Whatsapp mesajlaşma uygulaması, Facebook tarafından dün yapılan açıklamaya göre 700 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ki bu da uygulamanın web dünyasının en popüler ağlarından bir tanesi haline gelmiş olduğunun göstergesi. Mesajlaşma ücreti ödemeden internet aracılığıyla mesajlaşmamızı sağlayan ve 700 milyon kullanıcıya ulaşan Whatsapp uygulamasının geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana kullanıcı sayısında 100 milyon kadar bir artış olduğu ifade edildi.

Whatsapp CEO’su Jan Koum tarafından Facebook üzerinden yapılan büyüme açıklamasında, günde kullanıcılar tarafından 30 milyar civarında mesaj gönderildiği ifade edilirken, 700 milyon aktif kullanıcıyla Whatsapp uygulamasının Twitter ve Facebook’un sahibi olduğu bir diğer uygulama olan Instagram’ı geride bıraktığı ifade edildi.

Koum açıklamasında “Birçoğunuz arkadaşlarınız ve aileniz, iş arkadaşlarınız ve sınıf arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmak için Whatsapp kullandığınız için minnettarız” ifadelerini kullandı.

2014 yılının başında Whatsapp uygulaması Facebook tarafından 19 milyar dolar ödenerek satın alınmıştı ki bu rakam sosyal ağ devinin farklı mecralarda yaptığı en büyük atılım olarak öne çıkmıştı. Whatsapp uygulaması Asya’da, özellikle 70 milyon kullanıcıyla Hindistan’da en popüler uygulamalardan bir tanesi.  Whatsapp uygulamasıyla sorunsuz bir şekilde fotoğraf, video ve ses dosyaları gönderebiliyor olmanızın yanı sıra entegre edilmiş harita özelliklerini kullanarak konum bilginizi de paylaşabiliyor olmanız uygulamanın bu kadar yaygın olmasının en büyük sebepleri arasında gösteriliyor.

Whatsapp 700 milyon kullanıcının ödemelerini nasıl yaptığı hakkında net bir açıklama yapmazken, tüm telefon çeşitleri için ilk yıl Whatsapp kullanımının ücretsizken, ondan sonraki her yıl için kullanımın 0.99 dolar olarak ücretlendirildiği biliniyor. Günlük SMS gönderiminin ücretlendirilmesinin birçok ülkede pahalı olması sebebiyle, bu rakamın pek yüksek olmaması, kullanıcıların yılda bir bu ücreti ödemekten çekinmeyecekleri analizcilerin yaptıkları yorumlar arasında.

Son olarak, Koum’um yayınladığı mesajı “Tevazu ve heyecan dolu olarak bu rakamların bu kadar büyümüş olması ve büyümeye devam ediyor olması sebebiyle bizler de 2015’te daha büyük işler yapmaya devam edeceğiz… Daha çok çalışacağımıza ve Whatsapp’ı daha iyi hale getireceğimize söz veriyoruz.” ifadeleriyle tamamladı.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir