WhatsApp Telefon Tarihi Yanlış Hatası Nasıl Çözülür?

Whatsapp uygulaması günümüzde neredeyse kullanmayan kişi kalmadı çok önemli bir haberleşme ve iletişim uygulaması olan Whatsapp ise doğal olarak kullanıcılara bazen küçük ya da büyük hatalarda çıkarmaktadır. Bu hatalarında elbet bir çözümü var doğru kullanım ile oldukça stabil ve sorunsuz çalışan Whatsapp doğru kullanıma rağmen bile sıkıntı çıkarmaktadır.

WhatsApp Telefon Tarihi Yanlış

Çözüm Yöntemleri?

Aslında bu hatanın çözümü oldukça kolaydır 3 adet yol ile çözülebilen bu hatanın hangi yollar aracılığı ile çözüldüğünü aşağıdan okuyabilirsiniz.

Güncelleme Yöntemi?

Whatsapp gibi iletişim ve haberleşme uygulamalarında güncelleme oldukça önemli bir unsurdur. Eğer Whatsapp’ta karşınıza bir hata çıkıyorsa ilk olarak uygulamayı güncelleyerek en son sürüme yükseltmeniz gerekir. Aksi takdirde eski sürüm ile çalışan uygulama size sürekli hata verecektir ve yeni çıkarılan hiçbir özelliğinden faydalanmayacaksınız. Peki ya Whatsapp nasıl güncellenir aşağıdaki sırayı uygulayarak güncelleyebilirsiniz.

  • Cihazınızda App store ya da Google play store uygulamalarını açın
  • Arama sayfasına gelerek Whatsapp’ı aratın
  • Çıkan sayfada orijinal uygulamaya tıklayın
  • Eğer eski sürüm kullanıyorsanız güncelle diye bir sekme göreceksiniz
  • Güncelle butonuna basarak Whatsapp’ı en son sürüme yükseltebilirsiniz

Bu yöntem ile hem hatanız ortadan kalkacaktır hem de uygulamanın yeni özelliklerinden faydalanabileceksiniz. Ayrıca uygulama daha optimize bir şekilde çalışacaktır.

Whatsapp’ı Kaldırıp Yeniden Kurma

Cihazınızda bulunan uygulamada eğer güncellemesi yapılmış ve cihazın kendi saat ayarları doğru ise ve hala daha aynı hatayı veriyorsa sadece kaldırıp yeniden yükleme seçeneği kalmıştır demektir. Ama bunu yapmadan önce mesajlarınızı yedeklemeniz gerekiyor eğer yedeklemezseniz otomatik olarak bütün mesajlarınız silinir ve önemli konuşmalar ya da belgeleriniz kaybolur bu hiç hoş bir durum olmaz bunun olmaması için uygulamaya girerek sağ üstte bulunan 3 noktaya tıklayıp çıkan seçeneklerden ayarları seçip oradan ise yedeklemeye giderek mesajlarınızı yedekleyebilirsiniz. Yedeklemenin ardından ise uygulamayı kaldırmak gerekiyor. Kaldırıp tekrardan mağazaya gidip arama sayfasına Whatsapp yazarak orijinal olan uygulamayı indirmemiz gerekiyor kurulumunun ardından ise yedeklenen mesajlarında gelmesi için kısa bir süre daha beklememiz gerekiyor ve ardından hata çözülmüş oluyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir