Whatsapp Web Uygulaması Geldi

WhatsApp-web-1

Facebook’un sahibi olduğu Whatsapp uygulaması şüphe götürmez bir gerçek ki 700 milyon aktif kullanıcıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması ve bundan böyle web tarayıcınız üzerinden kullanmaya başlayabilirsiniz. İlk olarak Alman web sitesi droidapp.nl sitesinde yayınlanan haberde, Whatsapp uygulamasını web.whatsapp.com adresinden kullanmaya başlayabileceğiniz belirtilmiş.

İlk çıktığı an itibariyle uygulamanın web sürümü şimdilik Windows bilgisayarlar ve Android cihazlarda çalışmakta fakat Safari uygulamasının mobil veya PC sürümünde çalışmamakta. Uygulamayı Windows veya Mac bilgisayarlarınızda Google Chrome tarayıcınızı kullanarak uygulamaya giriş yapabilirsiniz fakat iPhone veya iPad’lerinizin Chrome uygulamasında kullanamıyorsunuz.

Daha fazla tarayıcı seçeneği için web sitesinde “Coming Soon” yani yakında gelecek notu yer almakta.

web.whatsapp.com adresinde Chrome tarayıcınızı kullanarak giriş yaptığınızda, ekranın sol üst köşesinde bulunan QR kodunu Android, Windows Phone veya Blackberry telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasının içinde bulunan QR okuyucuyu kullanarak okutmanız isteniyor.

Şimdilik uygulamanın en büyük problemi QR taama sisteminin henüz iPhone sürümünün gelmemiş olması. Eğer Android, BlackBerry veya Windows Phone cihazınız yoksa şimdilik uygulamanın web sürümüne giriş yapmanız mümkün değil.

Web uygulamasının alışır halde olması için telefonunuzun internet bağlantısının açık olması gerekiyor. Bilgisayarda sürekli çevrimiçi olmak istiyorsanız, “Keep me signed in” (Beni bağlı tut) seçeneğinin seçili olması gerekiyor.

WhatsApp-web-2

WhatsApp CEO’su ve kurucusu olan Jan Koum Facebook üzerinde yaptığı açıklamada, “Web sürümümüz basit olarak telefon uygulamamızın uzantısı durumunda ve web tarayıcınız mobil cihazınızdaki konuşma ve mesajlarınızın aynası durumunda – bunun anlamı bütün mesajlarınız telefonunuzda da aynen kalacak anlamına geliyor” şeklinde bilgi verdi. Açıklamasının devamında Apple cihazlar konusuna da değinen Koum, “ne yazık ki şimdilik Apple platformunun kısıtlamalarından dolayı web sürümünü iOS kullanıcılarının kullanımına açamadıklarını” belirtti.

Kullanıcıların yorumlarına göre, Whatsapp uygulamasını web tarayıcı üstünde kullanmak aslında çok harika bir durum, tabi ki iOS kullanıcıları olarak bizler henüz bu duyguyu tadabilmiş değiliz.

WhatsApp-web-3

Öte yandan ek bilgi olarak verecek olursak, Viber uygulamasının hâlihazırda buna benzer fakat kullanım olarak daha farklı işleyen bir masaüstü uygulaması mevcut. Tabi Whatsapp iOS için QR kod işini çözebilirse, belki işler daha farklı olacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir