Windows 10 PC Adı Değiştirme

Merhaba Sizlere Bugün Windows 10 işletim sisteminde Bilgisayar adı değiştirme ile ilgili kısa bir bilgi vereceğim.

Windows 10 kurulumu yapıldığında çoğumuz ilk açtığımızda bu bölümü atlarız.

Windows 10 kurmak istiyorsanız ve çoğu zaman eski sürümlerden sıkıldığınızda Windows 10 size yenilik olarak bir çok şey katmıştır. O yüzden çoğumuz güncelleme yaparız. Fakat bir çok kişinin atladığı, unuttuğu biride isim yani bilgisayar adını değiştirmedir.Belki heyecan ya da acelecilik ile atladığımız bu işlem bazılarımız günler hatta aylar sonra yaparız. Peki bunu nasıl yapacağız ondan bahsetmek istiyorum kısa ve kolay bir yoldan.

Toplamında 5 adımdan oluşan Windows 10 ad değiştirme kolay ve basit bir şekilde şöyle olur;

İlk önce modern ayarlar menüsünü giriş yapıyoruz ve daha sonra ayarlar sekmesine tıklayıp ardından sistem sekmesi hakkında menüsünden girişimizi yapıyoruz. Bu menü açıldığından bilgisayar adı sekmesinin alt tarafında bulunan bilgisayarı yeniden adlandır bölümüne tıklıyoruz. Ve dilediğiniz ismi 15 karakteri geçmedikçe istediğiniz adı yazınız. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlat ile kapatıp açıyoruz.

Bilgisayar reset olduktan sonra tüm işlemlerini bitiyor ve yeniden açılan Windows 10 bilgisayarınız yeni adı ile aktif hale gelmiş oluyor ve bütün işlemler bitiyor. Gerçekten hayli bir basit yöntem ile öne çıkan Windows 10 artık yeni adınızı kullanmaya başlayabilirisiniz.

Umarım verdiğim bu bilgiler sizlere yararlı olmuştur. Başka bir konu ile en kısa süre de tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir