Windows 8 ile Tablet Piyasası Kızışacak

Tablet deyince akla ilk olarak gelen marka Apple model de iPad olarak neredeyse akıllara kazınmışken Samsung’un Galaxy Tab’ı ise rakip olarak en ciddi marka. iPad‘in en büyük avantajı alanında ilk olması ve donanımı ile tam uyumlu, oturmuş bir sistem olarak iOS‘un varlığı söylenebilir. Tabi tüm bu etkenlerin üzerine en zengin ve işlevsellik anlamında en kaliteli uygulama deposuna sahip olması tüm bu etkenlerin üzerindeki kaymak gibi duruyor. Ancak diğer markaların özellikle Android ile piyasaya girmesi hayli hareketli günler geçiren tablet piyasası Windows 8 ile önümüzdeki dönemde daha da kızışacak gibi duruyor. Windows 8 deneme sürümü kurulumunu yaptığımızda Windows 8’in ağırlıklı olarak tabletlere hitap eden arayüzü ve kullanım özellikleri donatılmış olduğunu görmek bu düşüncemizi de hayli güçlendiriyor.

windows 8 tablet

Geçtiğimiz günlerde Windows 8’in geliştiricilere tanıtıldığı BUILD konferansında aynı zamanda katılımcıları bir sürpriz bekliyordu. Windows 8’in tanıtımında kullanılan Microsoft ve Samsung ortaklığı sonucunda meydana getirilen Samsung 700T tablet oldu. Windows 8’li ilk tablet olan Samsung’un bu cihazının temel özellikleri 1.60Ghz çift çekirdekli işlemci, 4GB DDR3 RAM, 64GB SSD, WiFi ve 3G bağlantısı gibi özelliklere sahipti. Hürriyet’te yer alan habere göre 11.6 inç ekrana ve 1366×768 çözünürlüğe sahip tabletin ağırlığı sadece 909 gram, kalınlığı 12.9mm. Windows 8’li tabletin hareketi ve yönü algılayan sensörleri de bulunuyor oluşu ile hem işletim sistemi anlamında hem de cihaz anlamında hayli ilgi çekmeye yetti bile.

Windows 8’i önümüzdeki süreçte bir çok tablet markasında görmeye hazır olmamız gerektiğinin ipuçlarını da taşıyan bu gelişme ile bizim de Windows 8’in bilgisayar performansından hayli memnun kaldığımızı belirtmeliyiz. Tabi işletim sisteminin yapısı itibari ile en azından dokunmatik bir cihaz istediğini görmek size de hayli ilginç gelecek diye düşünüyoruz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir