Windows Phone 8 işletim sistemli HTC 8X ve 8S Geliyor

Mobil platformlar üzerindeki işletim sistemi yarışı da son hızıyla devam ediyor. Bir süredir liderliği elinde bulunduran iOS, pazara android’in girmesiyle liderliği kaptırdı. Bu pazar şimdilerde birçok yazılım şirketinin de iştahını kabartan cinsten. Tabiki bu pazarda öyle yer bulabilmek de her yiğidin harcı değil. Windows’un mobil platformda bulduğu bu ikinci şans windows phone ile daha kararlı geliyor. İlk olarak Nokia ile çıkartılacağı düşünülen işletim sisteminde, samsung yine erken davranarak ilk olmayı garantiledi. Nokia bu konuda ikinci olacak gibi görünse de birçok telefon üreticisi bu işletim sistemini denemeye yatkın olduğunu göstermeye başladı. HTC de onlardan birisi.

Windows phone işletim sistemli HTC 8X

Yeni işletim sistemini iki yeni telefonuyla karşılayacak olan HTC 8X ve 8S kasım ayında görücüye çıkmaya hazırlanıyor. New York’ta tanıtılan bu iki yeni telefon yine üst segment için yarışacak. Şimdilik rakipleri nokia ve samsung gibi görünse de bu kapışmayı bunlarla sınırlamamak gerekir diye düşünüyorum. 

HTC 8x ve 8S’in bazı genel özelliklerine bakacak olursak; HTC 8X 4.3 inç ekran büyüklüğü ve 720p çözünürlüğe sahip. İşlemci seçimi olarak çift çekirdekli 1.5 GHz hıza sahip Qualcomm S4 işlemci kullanılıyor. Şimdilerde popüler fakat en azından Türkiye için gereksiz sayılabilecek bir özellik 4G LTE bulunmasa da NFC kadroda yer alıyor. Kamera özellikleri de arka 8 MP, ön 2.1 MP.

Windows phone 8 tabanlı HTC 8S

HTC 8S’e baktığımızda da 8X’e göre biraz daha alt segment sayılabilecek bir ürün olduğunu görüyoruz. Açıkcası HTC bu modellerle pazarı biraz yoklama niyetinde. 4 inç ekran 800×480 çözünürlüğüyle geliyor. İşlemci 8X’le aynı fakat hızı biraz da düşük 1GHz. Sadece arka kamerası bulunan cihaz 8 MP olarak görücüye çıkıyor.

Telefonların tasarımlarında da bir windows phone 8 havasını görebilmek mümkün. Tasarımlar ve renkler de bu yeni işletim sistemine özgü yapılmaya çalışılmış. HTC kesinlikle tasarım olarak yeni işletim sistemiyle gelen Samsung ve Nokia’ya göre tasarımıyla daha bir göz dolduruyor. Yani özellik kapışmasını bilemem fakat tasarımıyla bir seçim sebebi olabilir..

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir