Windows Phone 9 çok farklı gelebilir

Mobil işletim sistemi piyasasının adından söz ettiren bir diğer üyesi de microsoft’un windows phone’u. Özellikle Nokia’larda kullanılan işletim sisteminde yeni bir güncelleme iddiası var. Güncellemenin adı Windows Phone 9. Şu an kullanılan Windows Phone 8‘e göre oldukça farklı bir görünüme sahip olabilir.

İddiaların sahibi ünlü blogger Eldar Murtazin‘den geliyor. Daha önce de bu tarz tahminleri doğru çıktığından yazdıklarına kulak kabartılabilir. Murtazin’in yazdıklarına göre windows phone, 2014’ün 3. yada son çeyreğinde önemli bir güncellemeyle gelecek. Windows Phone 9 olan bu güncelleme ile bambaşka bir arayüze sahip olacak.

windows phone 9 eldar murtazin

Hali hazırda kullanılan Metro arayüzünü kullanmayı bırakıp daha farklı bir tasarımla kullanıcların karşısına geçecek. İlk başlarda oldukça farklı görünümüyle alışılması güç gelse de sonralarda kullanıcılar alışmış ve belli bir oranda da beğeni kazanmıştı. Ben de bu arayüzü bir müddet kullanmıştım. Gerçekten de ilk etapda oldukça farklı gelse de, özgün tasarımına alışabilmek mümkün. Bazı şeyleri bulabilmeniz biraz vakit alabiliyor tabiki ama alışma sonrasında işiniz daha kolay. Ancak şunu da söylemem gerekirse daha epey yol katetmesi gerekiyor.

Şimdi ise Windows Phone 9‘la daha farlı bir tasarıma sahip olacağı iddia edilirken, yeni bir arayüz ve yeniden alışma süreci bakalım kullanıcılar açısından nasıl karşılanacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir