WordPress “Bu Sayfaya Erişmek İçin Yeterli İzniniz Yok” Hatası ve Çözümü

WordPress sitenizde admin paneline girerken veya admin panelinde herhangi bir eklenti sayfasına veya bileşenler sayfasına girmek istediğiniz zaman ”Bu sayfaya erişmek için yeterli izniniz yok” hatası alabilirsiniz. Bu bir tür veritabanı hatasıdır. Ama korkmaya lüzum yok, iki türlü çözüm yolumuz var, biri tutmasa bile diğeriyle mutlaka halledebilirsiniz sorunu.

İlk çözüm olarak bir dosyadan yararlanacağız. Bahsedilen dosyayı bu adresten (http://txfx.net/files/wordpress/force-upgrade.phps) indirin ve wp-config.php’nin bulunduğu dizine atın. Fakat bu sırada veritabanını yedeklemeyi unutmayın. Attğınız bu dosyayı tarayıcı ile çalıştırdıktan sonra sitenize girebilirsiniz. Daha sonra ise bu dosyayı silebilirsiniz.

Bir diğer çözüm ise daha da basit. Bu hatayı almanızın sebebi muhtemelen son yüklediğiniz eklentilerden biridir. Bu yüzden özellikle son yüklediğiniz eklentileri teker teker gözden geçirip, etkisizleştirin. Eğer son yüklediklerinizden biri olmadığını görürseniz, eski eklentileri de göz atıp teker teker etkisizleştirmeyi deneyin ve sorunun hangi eklenti de olduğunu bulun. Ama benim problemim admin paneline girmek diyorsanız FileZilla’dan eklentilerinizi teker teker silin ve bu şekilde sorunun hangi eklenti de olduğunu tespit edin. Tabi bunu uygularken de her bir eklentinin yedeğini almayı unutmayın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir