WWDC 2014: iOS 8 Fotoğraflar uygulamasıyla cihazlar arası ortak düzenleme

iOS 8’de “Fotoğraflar” uygulamasında da bir takım değişiklik ve güncellemeler var. iOS 8 ve Mac OS X 10.10 Yosemite güncellemelerinde gördük ki hem iki platform arasında hemde tüm cihazlar arasında etkileşim adına çok mesafe kat edilmiş. Artık tüm cihazlar neredeyse birbirleriyle etkileşime girebiliyor, bağlantı kurabiliyor. Bu daha fazla da gelişecektir şüphesiz.

iOS 8‘le birlikte Fotoğraflar uygulamasında yapılan düzenlemeler bir başka iOS cihazınıza gönderilebileceği gibi düzenlemeler de aynen aktarılacak. Bu da demek oluyor ki düzenlediğiniz bir fotoğrafın eski sürümlerine bir başka cihazınızdan erişebilmeniz mümkün olacak. Hem geri alabilecek hem de yeni düzenlemeler yapmaya devam edebileceksiniz.

iOS 8’le birlikte sosyal kullanım daha da artırılıyor. Fotoğraf yönetimi birçok iOS cihazınız üzerinden hem daha kolay hem daha işlevsel olarak karşımıza çıkıyor.

iOS Fotoğraflar uygulaması

iPhone ile düzenlediğiniz bir fotoğrafı iPad‘inize gönderebilir aynı işlemlere devam edebilir, geri alabilirsiniz. Üstelik tüm bunları gerçek zamanlı olarak yapabilmeniz de mümkün.

Fotoğraf depolama alanı konusunda biraz cimri davranıldığını söylemek mümkün. iCloud bu konuda devrede olacağından kullanılan fotoğraf alanı iCloud hesabınız limitinden düşüyor. iCloud için yeni fiyat listesi de iOS 8’le duyruldu. Ücretlerin makul olduğunu da söylemek mümkün.

iCloud güncel depolama ücretleri;

  • İlk 5 GB: ücretsiz
  • 20 GB: 0.99 dolar
  • 200 GB: 3.99 dolar

daha fazla depolama alanı (1 TB) da sunabiliyorlar. Mac ve iOS platform senkronizasyonuna Fotoğraflar uygulaması dahil edilmemiş. Bu konu ileride olabilir. Gerçekten fena olmazdı 😉

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir