Xiaomi Mi A2 Lite Ekran Görüntüsü Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Günümüzde artık telefonlar neredeyse herkes tarafından çok aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Haliyle bu durumda gördüğünüz bir haberin ya da fotoğrafın telefonunuza kaydetme ihtiyacı doğurur bu durum için üretici firmalar ise cihazlarına ekran görüntüsü alma özelliğini eklemiştir. Bu özelliğin kullanıcılara çok fazla katkı sağlaması sayesinde günlük yaşantımızda dahi oldukça rahatlamalar ve kolaylıklar sağlamıştır. Ayrıca alınan ekran görüntüsünün de düzenlenme özelliği mevcut olup paylaşım dahi yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Xiaomi Mi A2 Lite Ekran Görüntüsü Almak

Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri?

Aslında ekran görüntüsü almak oldukça kolay bir işlemdir. Bu neden ile kullanıcılar içinde oldukça büyük bir rahatlık ve konfor sağlamakla beraber günlük hayatımızda ise ihtiyacımız olan bazı yazılar ya da resimleri bir yerde tutmak için çok aktif kullanılmaktadır. En kolayını en başında söyleyeyim; üç parmağınızı ekranda yukarıdan aşağıya doğru kaydırdığınızda otomatik olarak ekran görüntüsü alacaktır. Diğer ekran görüntüsü alma yöntemlerini de aşağıda bulabilirsiniz.

Cihazın üzerindeki tuşlar ile ekran görüntüsü almak?

Cihazın üzerinde hali hazırda bulunan tuşlar ile de ekran görüntüsü almak mümkündür. Ve en çok kullanılan yöntemde bu şekilde cihaz üzerinde bulunan tuşlar ile ekran görüntüsü almaktır. Bunu yapabilmek için cihazın güç tuşu ve ses kısma tuşuna aynı anda basarak basılı tutmamız lazım yaklaşık 1 ya da 2 saniye sonra telefondan deklanşör sesi gelecektir bu ses ekran görüntüsünün alındığını söyler ekrana çıkan ekran görüntüsünü kaydederek galeriye aktarabilirsiniz.

Bildirim panelinden ekran görüntüsü almak?

Cihazın ekranında dokunmatik kısmında bulunan bildirim panelinden de ekran görüntüsü almak mümkün olmakla beraber çok fazla kullanılmaz genel olarak cihazın üzerindeki tuşlar arızalandığı zaman kullanılır ya da ekran içinden ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar kullanmaktadırlar. Aynı şekilde bildirim panelini aşağıya çekerek alt kısmında bulunan ekran görüntüsü butonuna basarak ekran görüntüsü alabilirsiniz. Önceden ekran görüntüsü alacağınız resim, dosya, metin gibi dokümanların üzerinde durarak butona basmanız aksi takdirde ekranın bulunduğu kısmın ekran görüntüsü alacaktır.

Sanal asistan ile ekran görüntüsü almak?

Cihazınızda bulunan sanal asistan ile ekran görüntüsü almak için sanal asistanı açarak ekran görüntüsü almasını yazarak ya da söyleyerek bildirirseniz ekran görüntüsünü alacak ve ardından galerinize kaydedecektir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir