İnceleme: Xperia Tablet Z

Akıllı telefon ve akıllı tabletler artık her yerdeler. Peki, bundan sonrası ne olacak? Hemen söyleyelim, akıllı kavramını Sony, Sony Xperia Z ile süper ile değiştirdi bile.

Sony Xperia Tablet Z

Süper ürünlere bir yenisi daha geliyor. Sony tarafından yapılan resmi açıklamada, 1920×1200 ekran çözünürlüğüne sahip, 10.1 inç ekranlı, Adreno 320 GPU ve 2 GB RAM’inin yanında 1,5 GHZ hızında dört çekirdekli işlemcisi bulunan (Snapdragon S4 APQ8064) 32 GB dâhili hafıza ile gelecek olan 8.1 MP Exmor R kameraya sahip Xperia Tablet Z tanıtımı yapıldı.

Tanıtımının şubat ayında yapılacak olan Mobil Dünya Kongresi’nde yapılmasını beklediğimiz Xperia Z’de 4g LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ ve Bluetooth 4.0 bağlantı kullanılacak, microSD kart desteği sunulacak. Surround ses teknolojisi kullanılan tabletin bataryası ise 6000 mAh kapasitesine sahip olarak gelecek.

xperia z

Yukarıda verdiğimiz bilgilere ek olarak yapılan açıklamada, Xperia Tablet Z’de arka aydınlatma sensörünün de bulunduğu bilgisine yer verildi. Xperia Tablet Z, Android 4.1 işletim sistemi ile gelecek. 7.2 mm genişliğindeki iPad, 8,9 mm genişliğindeki Galaxy Note 10.1 ve 9,7 mm genişliğindeki Galaxy Tab 10.1’den daha ince olarak karşımıza çıkacak olan Xperia Tablet Z sadece 6,9 mm genişliğinde. Ayrıca en hafif tablet olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Xperia Z sadece 495 gr ağırlığında.

Siyah ve Beyaz renk seçeneklerine sahip olacak olan Xperia Z Tabletin de, tıpkı Xperia Z cep telefonu gibi suya ve toza karşı dayanıklı olarak karşımıza çıkacağı bilgisini de buradan vermiş olalım. Cihazın çıkış tarihi ise önümüzdeki bahar olarak öngörülüyor.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir