Yeni Göz Tarayıcılı iPhone’lar

Yeni bir rapora göre Apple, 2018 yılında yeni ”iris ID” yani göz tarayıcılı iphoneların olabileceği yönünde söylentiler bulunmakta. Parmak izi tanımlama özellikli iPhone’ların ardından bu özelliğin çıkabilecek olma konusu bile heyecan veriyor.

Goz tarayici iPhone

DigiTimes raporuna göre Pazartesi günü yapılan bir iddia da, 2018 yılında iPhone serilerinde göz tarama teknolojisi olan ”iris sensörleri” tanıtılmasının muhtemel olabileceği bildirildi. Unutmamak gerek ki DigiTimes, Apple’ın ürün planlarını saptayarak yaptığı duyurulardan oldukça başarılı çıkmıştır. Apple, tamamen bir OLED ekran altında gizli FaceTime kamera ve bununla birlikte olacak olan göz tanıma özelliğini 2018 de hayata geçirmeyi düşünecek söylentileri oldukça heyecan verdi. Ve bu göz tanıma özelliği ile aynı ”Tounch ID” gibi hesap bilgilerine giriş yaparken yada tuş kilidi açarken gibi özelliklerde kullanışlı olacağı söyleniyor.

Şimdilik iPhone ve iPad’lerde güvenli oturum açma olarak kullanılan, hem home tuşu hemde dokunmatik kimlik ”Touch ID” özelliği ile oldukça fonksiyonlu bir tuş olduğu bilinmektedir. Kimi söylentilere göre de bu home tuşuna extra olarak göz tanıma özelliğininde eklenilmesiyle daha da fonksiyonlu hale getirilmesi söylentirlerinin olduğunuda söylemekte fayda var. Apple, umarım bu teknolojiyi hayata geçirerek kolaylık ve güvenliliği arttır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir