Yeni İpad Daha İnce ve Daha Hafif Olabilir

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo adlı kişinin yayınladığı rapora göre yeni İpad şu an varolan 4. Nesil İpad’den %15 daha ince ve %25 daha hafif olacağını iddia ediyor.

yeni ipad

Apple’ın bu yıl piyasaya sürmesi beklenen yeni İpad üzerinde her gün yeni dedikodular dillenmeye devam ediyor. Bu dedikodu ve iddiaların bir yenisini de Ming-Chi Kuo ortaya attı. Daha önce de İpad üzerinde yaptığı tahminlerindeki başarılarıyla tanınan Ming-Chi Kuo’ya göre yeni İpad 7.5-8.0mm arasındaki bir inceliğe sahip olacak. Bu da, yeni nesil İpad’in 4.nesil İpad’den %15 daha ince olacağını gösteriyor. Kalınlığı konusunda böyle bir iddia ortaya atan Ming-Chi Kuo, yeni İpad’in ağırlığı konusunda da 500 gram olacağı konusunda tahminde bulunuyor.

Kuo, İpad Mini’ye benzer bir tasarıma sahip olması beklenen 5.nesil İpad’de A7 işlemci konumlandırılacağı ve bu işlemcilerde Apple’ın uyarlayacağı 28nm teknolojisinden dolayı bu işlemcileri de Samsung’tan tedarik edeceği iddia ediyor.

Aynı zamanda pil konusunda da iddia da bulunan Ming-Chi Kuo, yeni nesil İpad’de kullanılacak pilin %30 civarında daha küçük olacağı ve 8500-9000 mAh’lik bir pilin kullanılacağını raporlarında belirtiyor. Kuo, tanıtımın ise eylül, ekim ayları arasında olabileceğine işaret ediyor. Bizlerde bu rapor doğrultusunda Kuo’nun ne kadar haklı olacağını hep birlikte göreceğiz.

Sizin yeni İpad’de ki bu incelik ve hafiflik iddiaları hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir