Yeni iPad’e 4G-LTE İsim Değiştirtti

4G-LTE uyumlu 3. nesil iPad‘in adı yaşanan ülke bazlı uyum sorunları nedeniyle Apple’ı isim değiştirtmeye götürdü. Başta Avustralya ve İngiltere olmak üzere bir çok ülkenin 4G-LTE alt yapısı ile uyum sorunlarının yaşanması üzerine Apple, yeni iPad‘in “Wifi + 4G” olan ürünün adı “iPad WiFi + Hücresel” olarak yeniden düzenledi. 3G veri bağlantısı içeren birinci ve ikinci nesil iPad’ler ise eskisi gibi isimlendirilmeye devam ederek Wifi + 3G şeklinde kullanılıyor. Yaşanan problem için Apple’ın müşterilerinin kandırılmasına yönelik bir şey olmadığı iPad’in sadece Kuzey Amerika’daki 4G ağlarına uyumlu olması nedeniyle uygun olmayan İngiltere, Avustralya ve İsveç’te doğal olarak yasal düzenlemelere takıldı.

iPad 3 Wi-Fi + Hücresel

Bu sebeple Apple İngiltere’de reklam denetleme kurulunun uyarısıyla bu ülkede yayınlanan televizyon reklamını da yeniden düzenlemesi gerekti. Apple isminin güvenle braber anılmasında en büyük etken olan müşteri memnuniyeti hassasiyetinin de bu olayda kendini gösterdiği, Avustralyalı iPad müşterilerine para iadesi dahi teklif ettiği de vurgulanıyor. Değişikliğin ardından yeni iPad’in Avustralya online mağazasındaki tanımlamasında “çok hızlı hücresel ağlar” kullanılmasının yanı sıra 3.nesil tabletin Avustralya’daki 4G, LTE veya WiMAX ağlarına uyumlu olmadığı belirtiliyor.

iPad 3 Wi-Fi + Hücresel

Apple bundan sonra yeni iPad’in ilgili modelini başka ülkelerde de sorun yaşamamak adına artık “iPad WiFi + 4G” değil de “iPad Wi-Fi + Cellular” (iPad Wifi + Hücresel) olarak sunacak.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir