Yeni iPod Touch ve Yeni iPod Nano Özellikler

Dün düzenlenen Apple etkinliğinde lanse edilen iPhone 5 dışında iOS 6 yeni özellikleri ile beraber yeni iPod nano ve yeni iPod touch‘lar da teknoloji severlerle buluştu. Daha ince bir yapıya kavuşan yeni iPod touch, 4-inç Retina ekran, 5 megapiksel iSight kamera ile 1080p HD video kaydı yapabilecek kabiliyette,  Apple’ın A5 çipi ile beraber lanse edildi. Yeni iPad touch’un inceliği kadar anodized aluminyum tasarımı ve farklı renk seçeneği ile de hayli iddialı özelliklere kavuştu. Tüm bunlarla beraber iOS 6’nın gücü ve kişisel asistan Siri’nin özellikleri ile de donatılacak olan iPod touch adından çokça söz ettirecek. İncelikten nasibini alan bir başka ürün de iPod nano oldu, 2.5-inç Multi-Touch ekranı, yedi farklı renk seçeneği ve diğer öne çıkan özellikleri ile yeni ve iddialı çizgilere kavuştu.

Yeni iPod Touch Özellikler

Dünyanın en sevilen ve popüler müzik çaları olma ünvanını elinde bulunduran iPod bugüne kadar 350 milyon’un üzerinde satışla adeta bir rekortmen. Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Philip Schiller’in “Müzik severleri  hem güzel hem de yeni tasarıma sahip, adeta yeniden icat edilmişçesine çok daha ince bir iPod nano ile buluşturmaktan mutlu olduğunu dile getirerek 4 inçlik Retina ekranı ile yeni iPod touch, 5 megapiksel iSight kamera ve ultra-ince yapısı ve farklı renk seçenekleri ile karar vermek zor olabilir” dedi.

Yeni iPod touch ince ve 88 gram ağırlığında ve sadece 6 mm ultra-ince ve hafif alüminyum gövdeye sahip. iPod touch parlak  4-inç Retina ekran ile yeniden tasarlandı. Apple’ın çift çekirdekli A5 çipine sahip olan yeni iPod touch hızının artmasına rağmen 40 saat kesintisiz müzik dinletmekten ödün vermiyor. Dördüncü nesil iPod touch’a göre iki kat daha fazla işlem gücü ve yedi kat daha hızlı grafiklere sahip olurken ilk defabeş canlı renkler ile sunuldu.

Yeni iPod touch, 5 megapiksel otofokuslu iSight kamera, video görüntü sabitleme, yüz tanıma ve LED flaş ile 1080p video kayıt desteği, bir sahne üzerinde kamerayı taşıyarak muhteşem panoramik fotoğraflar çekilmesine de olanak tanıyor. Her yeni iPod touch kendi rengine uygun olan şık bir bilek askısı ile beraber geliyor.

Dünyanın en işlevsel mobil işletim sistemi olan iOS 6 ile beraber gelecek olan yeni iPoıd touch aynı zamanda kişisel asistan Siri’yi de desteğini içeriyor. Direk olarak Siri ile bağlantılı bir şekilde entegre gelen Facebook, fotoğraf akışı için iCloud senkronizesi, FaceTime, iMessage, AirPlay destekli HDTV gibi bağlantıları da sağlayabileceğiniz kabiliyetlerle donatıldı.

Yeniden keşfedilmişçesine ince yeni iPod nano sadece 5mm. Öne çıkan özellikleri olan geniş ekranı müzik dinleme, resimleri görüntüleme ve video izlemeyi daha keyifli bir hale getiriyor. Ses düzey kontrol ve hızlı geçişler için düğmeleri bakmaksızın kontrol edebileceğiniz kadar rahat. Yeni iPod nano daha iyi müzik deneyimi ve gezinme için 2.5 inç’lik multi-touch özellikli ekrana sahip. Yeni iPod nano Bluetooth özellikli kulaklık, hoparlör ve otomobilde kablosuz müzik dinleme için dahili Bluetooth müzik sistemlerini de destekliyor. Hatta çalma ve FM radyo keyfini 30 saatte kadar çıkaran iPod nano keyifli vakitler geçirmenizi sağlayacak. Yerleşik pedometre Nike için Fitnes özelliklerine destek verdiği gibi duvar kağıdına uygun eğlenceli renklere de sahip olması ile ayrıcalık oluşturuyor.

Yeni iPod Nano

Yeni iPod touch ve iPod nano her ikisi de daha küçük bağlantı giriş kablosu ile geldiği gibi 30 pinli eski bağlantı kablosu için de konnektör aracılığı ile bağlanabilmenizi sağlıyor. Böylelikle 30 pinli mevcut aksesuarlarınızı çevirici sayesinde yeni iPod’larda kullanabilirsiniz. iPod touch ve iPod nano ayrıca daha doğal bir uyum için yeni tasarıma sahip Apple EarPods kulaklık ile geliyor.

Yeni iPod touch ve yeni iPod nano Fiyatlar

Yeni iPod touch

Pembe, sarı, mavi, gümüş ve beyaz, siyah ve arguaz renklerine sahip yeni iPod touch ön siparişleri 32GB model için önerilen fiyat 299$. Apple Online Store (www.apple.com) aracılığıyla 14 Eylül satışına başlanacak

64GB model için 399 $ fiyat belirlenmiş. Yeni iPod touch Apple Online Store (www.apple.com), Apple’ın perakende mağazaları ve Apple Yetkili Bayiler aracılığıyla Ekim ayında satışa sunulacak.

Dördüncü nesil iPod touch 16GB modeli 199 $ Apple Online Store (www.apple.com), Apple’ın perakende mağazaları ve Apple Yetkili Bayiler aracılığıyla siyah ve beyaz olmak üzere temin edilebilir.

Yeni iPod nano

iPod nano Ekim ayında satışa sunulacak pembe, sarı, mavi, yeşil, Apple Online Store (www.apple.com), Apple’ın perakende mağazaları aracılığıyla 16GB modeli 149$ önerilen fiyatla mor, gümüş ve barut ve Apple Yetkili Satıcılarından temin edilebilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir