Yeni Klavye Tüm Android Kullanıcılarının Bilmesi Gereken Özellikler Nelerdir

Android işletim sistemine sahip tabletlerin ve telefonların,bir çoğumuzun bilmediği kullanmadığı özellikleri olduğunu biliyoruz. Her ne kadar elimizdeki cihazların işletim sistemleri bir çok donanıma sahip olsa da biz bu özellikleri bilmedikten sonra kıymeti kalmıyor. O halde tüm kullanıcıların bilmesi gereken bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Ok Google özelliği: Android cihazlarda OK Google özelliği, sesli komutların Google tarafından algılanmasıyla cihaz ekranına temas etmeden bir çok işlemlerin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Fakat cihazlar Türkçe dil seçeneğini kullandıkları için bu özellik aktif hale gelmemektedir, bu işlemi manuel bir şekilde yapmamız gerekmektedir. Cihazımızın OK Google özelliğini açmak için dil bölümüne girerek Türkçe olan dili İngilizce diline çevirmeliyiz, ekrana gelecek olan İngilizce kısmını seçerek kayıt ediyoruz daha sonra bu değişikliği görünen ekranda aktif hale getirerek onaylıyoruz. Google bu arada bizden 3 kez sesli olarak OK Google ses kaydı bırakmamızı ister, bunu yaptıktan sonra bu özelliği kullana biliriz.

Gereksiz uygulamaları kaldırabilme özelliği: Bütün Android işletim sistemine ait cihazlarımızda bize sunulan, fakat telefonumuzda fazladan yer kaplayarak hem de pil ömrünü kısalmasına yol açan bir çok özelliği cihazımızdan kaldırabiliriz. Bunu yapmamız için ayarlar menüsünden her hangi bir uygulamanın üzerine tıklayarak uygulamayı devre dışı bırakırsak uygulamadan rahatlıkla kurtuluruz.

Yeni klavye uygulaması: Android cihazların hepsinde klavye uygulaması çok yetersiz sayılmaz ama daha ilginç tasarım içeren ve daha hızlı yazma olanağı sunan klavye seçilmelidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir