YouText İle Notlarınızı Renklendirin

iOS cihazlarımıza gelen güncellemelerle birlikte notlar uygulamasına da bir takım yenilikler getirildi fakat insan görsel açıdan ister istemez yazıların renklerini değiştirebiliyor olmak gibi farklı şeyler arıyor.

Bu konuda beyin fırtınası yapan geliştiriciler sayesinde Cydia’da yer alan YouText tweaki ile notlar uygulamasında yazdığınız yazıların renklerini değiştirebilme imkanına sahip olabilirsiniz ki bu daha önce hiç yapılmamıştı.

YouText tweakinin arka plan rengi ve yazı rengini değiştirmenizi sağlıyor olması sayesinde kendi göz zevkinize göre okunması zor olmayacak şekilde yazılarınızın renklerini düzenlemeniz mümkün hâle geliyor.

Şunu da belirtmekte fayda var, arka plan rengini değiştirmek uygulamanın arka plan rengini değil Microsoft Word programında olduğu gibi sadece yazdığınız rengin arka plan rengini değiştiriyor. Tabi ki herhangi bir arka plan rengi ayarlamak istemezseniz değiştirmeyebilirsiniz.

YouText tweakini cihazınıza kurduğunuzda Ayarlar uygulamanızın içine bir görünüm paneli ekleniyor ve yazı ve arka plan için ayrı ayrı iki RGB slider setleri bulunuyor. Ayrıca aynı şekilde yazı ve arka plan renkleri için iki adet alfa seviye slideri bulacaksınız.

Alfa seviyesini arttırdığınızda daha yumuşak ve daha transparan bir yapıya sahip olacaksınız. Yazılar için bu seviyeyi çok fazla arttırmanızı önermiyoruz çünkü bu seviyeyi arttırmanız durumunda yazıları okumanız güçleşecektir fakat arka plan için bunu yapmanız durumunda okunaklılık artacaktır, iki renk birbirine ok yakın olsa dahi…

eğer arka plan rengi kullanmak istemiyorsanız  alfa seviyesini tamamen arttırabilir ve tamamen transparan hale getirebilirsiniz.

Özetle, YouText tweaki notlar uygulamasını kullanırken yazdığınız yazıları renklendirmenizi ve kişiselleştirmenizi sağlayan bir eklenti olup, jailbreak yapılmış cihazlarınızla Cydia’nın BigBoss reposundan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Eğer YouText tweaki ile ilgileniyorsanız yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir