Youtube Uygulamasına Yeni Özellikler Geldi

Google, iOS için Youtube uygulamasının en son güncellemesini 4 Aralık tarihinde yapmış, bu güncellemeyle iPad Retina ve iPhone 5 desteğini eklemişti. Bu cihazları desteklemesinin yanı sıra bu güncellemeden sonra Apple TV’ye videolarınızı yollayabiliyordunuz.

YouTube-1.1.0.4136-for-iOS-iPad-screenshot-002

Dün itibariyle internet devi Youtebe uygulamasının yeni sürümünü çıkardı ve düşük Wi-Fi bağlantısında daha hızlı video yükleme ve stabilite geliştirmeleri sağlandı. Bu gelişmelerin yanında iki yeni özellik geldi.

İlk olarak, Youtube uygulamasının 1.2.1 sürümü ile birlikte Youtube uygulamanızı Xbox ve PlayStation konsolunuzla paylaşabilir, videolarınızı iOS cihazınızdan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Google TV cihazlarınız ile paylaşabilirsiniz. Bu özellik Android sürümüne Aralık güncelemesinde gelmişti. Öte yandan, uygulamanın bu sürümü ile birlikte Youtube videolarını Youtube Capture sayesinde kaydedebilir ve video upload yapabilirsiniz. Youtube Capture 17 Aralı 2012 tarihinde App Store’da yerini almıştı.

YouTube-1.1.0.4136-for-iOS-iPhone-screenshot-002

Youtube uygulamasına gelen yeni özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Televizyona gönderme: Youtube’u TV, Xbox ve Sony PS3 üzerinden yönetebilirsiniz.
  • Yavaş WiFi bağlantısında daha hızlı açılma.
  • Youtube Capture aracılığıyla video kaydetme ve yükleme
  • Birçok stabilite güncellemesi.

Maalesef ki, bu versiyonda da eski versiyonlarda olduğu gibi arka planda video oynatma özelliği geri getirilmemiş gibi görünüyor.

Ücretsiz güncellemeyi iPhone, iPad ve iPod Touch için App Store üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Her ne kadar Google2ın bu uygulaması mükemmel bir uygulama olsa da birçok kişinin ortak kanısı iOS için Youtube uygulamasının gerekli birçok özelliği barındırmadığı yönünde.

Şıklık ve kolay kullanım açısından alternatif arandığında ücretsiz olarak indirebileceğiniz Jasmine uygulaması da App Store üzerinde yer alıyor. Ayrıca, daha geniş özelliklere sahip, çevrimdışı video seyredebileceğiniz bir Youtube alternatifi arıyorsanız Yuqing Zou tarafından limitli sürümünü ücretsiz, full sürümünü 1.99 dolara indirebileceğiniz MCTube uygulaması da App Store’da bulunmakta.

Sizlerin bu konuda önerileri var ise onları da öğrenmek isteriz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir