Youtube Arama Sorunu Çözümü

Bilindiği üzere, iOS 6 ile birlikte daha önceki sürümlerde bulunan Youtube uygulaması artık varsayılan olarak gelmiyor. Bunun yerine App Store’dan Google tarafından yapılan Youtube uygulamasını indirerek kullanabiliyorsunuz.

jasmine youtube app, jasmine youtube

Her ne kadar Google tarafından oluşturulmuş olsa da, uygulamayı kullananların bir takım sorunlar yaşadığına şahit oluyoruz. Bu problemlerin başında arama problemi geliyor. Arama yapmak isteyenler aradıklarını bulamıyor, sadece kanallar listeleniyordu. Bu sorun dil ayarlarını değiştirerek aşılıyor. Cihazınızın dilini İngilizce yaptığınız takdirde arama problemini aşabiliyorsunuz. Yeni güncellemeye kadar muhtemelen bu problem devam edecektir. Telefonunuzun dil ayarını değiştirmek için;

Ayarlar > Genel > Uluslararası > Dil > English yolunu takip edebilirsiniz.

Her ne kadar problem bu şekilde aşılsa da, cihazınızı sadece Youtube için İngilizce kullanmak istemeyebilirsiniz veya her arama için dil değiştirmek zor gelebilir. Bu aşamada devreye alternatif bir Youtube uygulaması olan Jasmine Youtube uygulaması devreye giriyor.

Google Youtube uygulamasından oldukça kaliteli bir arayüzü ve rahat kullanımı olan ve native (yerli) olarak yaratılan ve ücretsiz olarak sunulan Jasmine Youtube uygulamasını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Google Youtube Uygulaması: https://itunes.apple.com/app/youtube/id544007664?mt=8

Jasmine Youtube Uygulaması: https://itunes.apple.com/tr/app/jasmine-youtube-client/id554937050?mt=8

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir