YouTube SEO ile Videolarınızı Üst Sıralara Çıkarmak

Youtube adresi tıpkı Google’da olduğu gibi arama optimizasyonu konusunda başarılı bir performans gösteriyor. SEO işlemlerinden yararlanarak videonuzu öne çıkarabilirsiniz. Bu yazımızda Youtube video nedir ve daha neler gereklidir, hepsini başlıklar halinde kısaca ele alacağız.

Youtube videoları öne çıkarma işlemi için SEO kurallarını iyi bir şekilde takip etmeniz gerekir. Özellikle YouTube kanalı açan kullanıcılar için bu yazıyı hazırladık.

Youtube SEO Nedir?

youtube seo

SEO sadece Google üzerinde yapılmaz. Bu sistem her adres üzerinde başarılı sonuçlar verebilir. Youtube video arama motorunda SEO çalışmaları yapabilirsiniz. Bu uygulama videolarınızın öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Youtube SEO, kanal optimizasyonu uygulamalarından bir tanesidir. Youtube SEO, normal SEO uygulamasına göre farklı şekilde çalışmaktadır.

Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime optimizasyonu SEO’nun en önemli parçalarından bir tanesidir. Yüksek izlenme sayısı için mutlaka videolara uygun anahtar kelimeleri kullanmanız gerekir.

Kaliteli İçerik Planlaması

youtube video hazırlamak

Videoyu izlenebilir halde tutmak Youtube için en önemli konular arasındadır. Kullanıcılar videolarınızı izlerse ​​Youtube, videoyu arama sonuçlarında üst sıralarda tutar. Videoların izlenme süresi de önemli kriterler arasındadır. Videolarınız ne kadar uzun süre izlenirse o kadar değerli olacaktır.

SEO’nun altın kuralı özgün içeriktir. Paylaşım yapmadan önce planlamanızı yapın ve ondan sonra doğru içeriği oluşturmaya başlayın.

Video Hazırlama

Video hazırlama süreci oldukça uzun sürebilir. İlk olarak ücretsiz video araçlarıyla başlayabilir daha sonra profesyonel programlara yönelirsiniz. Yüksek kaliteli programlar ses video uyumluğu konusunda beklentileri fazlasıyla karşılayabiliyor.

Video Başlığı

youtube anahtar kelime

Videonuza isim koyarken dikkatli bir şekilde hareket etmelisiniz. 60 karakteri geçmeyecek şekilde özel ve güzel bir video isminizin olmasına özen gösterin.  Video başlıklarınızı optimize ederek kullanıcıların ilgisini çekebilirsiniz

Video Açıklaması

5000 karaktere video açıklaması yapabilirsiniz. Paylaştığınız videolarınızda açıklamalarınızı uzun yazmamaya gayret gösterin.  Pek çok kişi sadece videoları izlemektedir. Açıklamalar ise arama motorlarında videonuzun kolayca bulunmasını sağlar.

Etiket Kullanımı

Anahtar kelime kullanımı yaparken mutlaka video ile alakalı anahtar kelime seçimi yapmalısınız. Video başına 5 ya da 10 adet etiket seçebilirsiniz. Bu işlemleri yaparak Youtube SEO işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Bu uygulama ile hedeflediğiniz izleyici kitlesine ulaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir